Kortrijk houdt ambitie na plek 2 niet langer stil: "Nu moeten we in POI geloven"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 14 reacties
Kortrijk houdt ambitie na plek 2 niet langer stil: "Nu moeten we in POI geloven"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Net als Club Brugge profiteerde ook KV Kortrijk optimaal van het geleden puntenverlies door Anderlecht, AA Gent en Lokeren. De Kerels rukten op 12 speeldagen van de play-offs op naar plek 2 in de stand. De ambitie voor play-off 1 klinkt luider dan ooit.

"We staan nu in een positie dat we erin moeten geloven", opent voorzitter Joseph Allijns in gesprek met Voetbalkrant.com. "Geen drama als het niet lukt. We gaan nog matchen verliezen, maar we halen nu 24 op 30. Dat is erg veel."

Na Nieuwjaar makkelijker programma

"Als we tegen Racing Genk en Lokeren iets kunnen meepikken, blijven we in de running voor de top 6", aldus Allijns. "Na Nieuwjaar hebben we bovendien een makkelijkere kalender."

Ook met een rits afwezigen zette Kortrijk KV Mechelen opzij. "We speelden zonder Santini, Marusic, Pavlovic en Matton. Toch brachten we nog steeds goed voetbal. We zijn een van de betere ploegen qua snelheid van uitvoering op de korte ruimte."

Yves stelt zich geloofwaardig op

De architect van het succes is natuurlijk Yves Vanderhaeghe. "De keuze blijft altijd een vraagteken want het moet klikken met de groep. Na zes jaar was de aanwezigheid van Yves natuurlijk sterk voelbaar op de club. Hij regelde vaak probleempjes binnen de groep."

"Yves is niet de beste vriendjes met de spelers, maar hij stelt zich geloofwaardig op. Als je voelt dat hij correct is voor iedereen, dan weet je dat je ervoor kunt blijven gaan", besluit Allijns. (DG)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties