Anderlecht koopt niet om te kopen: Milosevic kan echt een aanwinst zijn!

Anderlecht koopt niet om te kopen: Milosevic kan echt een aanwinst zijn!
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht lijkt zijn centrale verdediger beet te hebben. Alexander Milosevic is de naam en de Zweeds jeugdinternational heeft wel degelijk een en ander in zijn mars. Als hij zich goed kan aan- en inpassen in België, mogen we veel van hem verwachten.

Door Aernout Van Lindt

De prijs die Anderlecht moet betalen om Alexander - Alex voor de vrienden - Milosevic moet neertellen ligt onder het miljoen euro. Er staat in het contract van de Zweedse verdediger namelijk een afkoopclausule van ongeveer 940.000 euro.

Voor die prijs kan je niet sukkelen als je een 22-jarige centrale verdediger krijgt die de voorbije jaren aan de top van Zweden speelde. Nu is de Zweedse Allsvenskan niet meteen onze Jupiler Pro League, het niveauverschil overschatten hoeft ook niet.

Gewezen spits maakt het als verdediger

Had de wereld ietwat anders gedraaid, dan had Alexander Milosevic misschien wel naast die andere Aleksandar (Mitrovic) in de spits van Anderlecht kunnen staan ook.

In zijn jeugd begon de grote (1m91) verdediger namelijk als spits, pas op zijn zestiende zakte hij naar het middenveld, enkele jaren later maakten ze van hem zelfs een verdediger.

Zijn jarenlange ervaring als meer offensief ingestelde speler maakt dat hij ook nu nog vaak vertikaal denkt op het veld en graag wil inspelen naar voren. Crosspasses? Geen probleem. Inspelen en mee opschuiven? Evenmin.

Al drie seizoenen lang top in Zweden

Door zijn lengte is hij bovendien ook nog vrij tot zeer kopbalsterk, duels wint hij vaak. "Hij is eigenlijk al drie seizoenen lang een van de beste centrale verdedigers uit de Zweedse competitie", laat Christian Sundqvist van Matchdax - sportkrant uit Stockholm - optekenen.

"Onder andere Sporting Lissabon, Genoa en Hellas Verona waren ook geïnteresseerd. In de zomer leek hij al weg te zijn, maar door de goede resultaten van AIK is hij uiteindelijk toch gebleven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties