Factcheck Factcheck: 'Paars-wit tegen Essevee? Altijd transfergeruchten'

Factcheck: 'Paars-wit tegen Essevee? Altijd transfergeruchten'
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond speelt Anderlecht in het Astridpark tegen Zulte Waregem. Beide teams hebben elkaar de laatste jaren dikwijls ontmoet wanneer de transfermarkt (bijna) open was. "En elke keer zijn er wel geruchten over een speler van Essevee die naar Anderlecht zou trekken", zeggen de fans. Klopt dat?

Door Aernout Van Lindt

Het stond deze week in alle kranten: als Scholz niet komt naar Anderlecht - en hij koos ondertussen voor Standard - denkt paars-wit aan ... Steve Colpaert (Zulte Waregem). En ook aan de mouw van Idrissa Sylla wordt concreet getrokken.

Of een van beiden uiteindelijk naar het Astridpark zullen trekken? Dat is koffiedik kijken. Maar het is wel een feit dat het opvalt dat er net in de week voor een duel wordt gesproken over een mogelijke verhuis van een speler. 'Het is altijd zo', hoor je fans van Essevee luidop denken. Maar klopt dat ook?

  • 21/01/2015: Zowel over Sylla als over Colpaert wordt gesproken als serieuze pistes in de aanloop naar de terugronde in de Beker van België.
  • 17/12/2014: Zulte Waregem en Anderlecht spelen tegen elkaar in de heenwedstrijd van de Beker van België. "Sylla is een van de opties", aldus Van Holsbeeck in die week.
  • 27/09/2014: Anderlecht komt winnen aan De Gaverbeek. Over transfers wordt in de maand september weinig gezegd, dus zijn er ook geen geruchten.
  • 15/05/2014: Anderlecht wint een de voorlaatste match van de play-offs in Waregem. In die week komt ook voor het eerst nadrukkelijk Conté in beeld bij Anderlecht. Begin september zouden ze hem ook effectief in beet hebben.
  • 15/04/2014: De focus ligt volledig op de play-offs bij de 0-0 tussen Anderlecht en Essevee. Over transfers of spelers wordt nergens gerept.
  • 26/12/2013: De drie punten die paars-wit pakt tegen Anderlecht worden omfloerst door transfergeruchten. Waar gaat Malanda heen na de winterstop? En vooral: Anderlecht wil via Chelsea Thorgan Hazard losweken.
  • 01/09/2013: De slotdag van de zomermercato is het. En er is ook sprake van een vertrekker bij Essevee: Franck Berrier. Maar hij wordt niet gelinkt aan Anderlecht en kiest (zoals verwacht) voor Oostende.
  • 19/05/2013: Voor de titelmatch (1-1) in het Astridpark ligt de focus nog niet op het volgende seizoen, voor geen enkele van beide teams. Na de match wordt wel aan diverse mouwen getrokken: Malanda, Hazard, ... staan allen op het verlanglijstje.

Conclusie:

Neen, er worden niet elke keer transfergeruchten opgedist over spelers van Zulte Waregem richting Anderlecht. Maar met 4,5 op 8 keer is er wel een teneur waardoor de fans het zo kunnen aanvoelen. De waarheid ligt ergens in het midden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties