Scheidsrechtersbaas verdedigt controversiële beslissingen tijdens Clasico

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 83 reacties
Scheidsrechtersbaas verdedigt controversiële beslissingen tijdens Clasico
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Alexandre Boucaut is momenteel hét onderwerp aan menig cafétoog. De scheidsrechter nam tijdens de topper tussen Standard en RSC Anderlecht enkele opvallende beslissingen. Robert Jeurissen legt die keuzes uit.

Door Cédric De Volder

Voor de wedstrijd zat het spel al op de wagen. Silvio Proto kreeg tijdens de opwarming al enkele bommetjes rond de oren en de Ultra's van de Rouches verwelkomden Steven Defour met een wansmakelijke tifo.

De voormalige aanvoerder van Standard pakte later op de wedstrijd zelfs een rode kaart. De Rode Duivel trapte het leer tweemaal de tribunes in nadat de scheidsrechter al had gefloten. Robert Jeurissen verdedigt de beslissingen van de referee.

'JUISTE BESLISSING': Boucaut laat de wedstrijd beginnen

Er hingen namelijk stemmen op dat de scheidsrechter de partij nooit had mogen beginnen. "Maar het spandoek was weg bij het eerste fluitsignaal", vertelt Jeurissen. "De wedstrijd zou niet begonnen zijn als het er nog had gehangen."

"Een scheidsrechter kan beslissen om de wedstrijd stil te leggen voor zo'n zaken. Dat is eigenlijk hetzelfde verhaal als met kwetsende of racistische spreekkoren, hé. Boucaut had de spelers zeker naar binnen gestuurd als dat spandoek tijdens de wedstrijd nog eens zou verschenen zijn."

'JUISTE BESLISSING': Defour krijgt tweede gele kaart

"Het is een simpel verhaal", aldus de scheidsrechtersbaas. "De scheidsrechter oordeelde dat het gedrag van Defour niet door de beugel kon. De manier waarop hij de bal in de tribunes schoot, de snelheid van het leer, het moment van de actie,..."

"Er is geen twijfel: de gele kaart is twee keer terecht. Er had trouwens geen haan naar gekraaid als Defour op dat moment zonder kaart achter zijn naam stond, hé. Of de scheidsrechter het spel vroeger had moeten stilleggen toen de speler van Standard tegen de grond lag? Dat is interpretatie van het moment."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties