Analyse Het lukt Essevee niet tegen de 'kneusjes': dramatische 1 op 15 in eigen huis

Het lukt Essevee niet tegen de 'kneusjes': dramatische 1 op 15 in eigen huis
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zulte Waregem is nog steeds niet helemaal zeker van de redding in dit hele lastige seizoen. En we moeten eerlijk zijn: dat heeft het voor een deel toch echt wel aan zichzelf te danken. De op papier makkelijkere thuismatchen tegen teams uit de lagere regionen werden nooit gewonnen.

Door Aernout Van Lindt

  • 1 op 15 thuis tegen teams uit lagere regionen
  • Kansen worden niet afgemaakt
  • Quid Mechelen en Oostende?

De cijfers zijn duidelijk: Westerlo, Waasland-Beveren, Cercle Brugge en Lierse kwamen winnen aan de Gaverbeek, tegen Moeskroen zat er nog een puntje in enkele maanden terug. 1 op 15 dus in wedstrijden waar de voorbije seizoenen nooit een vuiltje aan de lucht was.

Is het onderhuidse onderschatting? Net niet dezelfde scherpte als tegen topploegen, wanneer Essevee wél toont dat het iets kan. Een organisatie neerzetten (0-0 op Anderlecht) of wereldvoetbal spelen (2-0 thuis tegen Genk) om maar enkele voorbeelden te geven.

We lopen telkens in het mes

Soms wil de arbiter eens niet mee - de belachelijke rode kaart van Ghislain Gimbert tegen Westerlo speelde een uitslagbepalende rol - maar dan nog: er is toch ook gewoon een probleem op het veld.

"Ik weet het ook niet hoe het komt, maar we hebben het telkens moeilijk als we het spel moeten maken", aldus kapitein Karel D'Haene. "We trekken ten strijde, maar kunnen het niet afmaken en lopen dan telkens in het mes." Met nog thuismatchen tegen Mechelen en Oostende uit de rechterkolom voor de boeg ...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties