Feest bij Lierse: zo reageren de vrouwen op behalen bekerfinale

Feest bij Lierse: zo reageren de vrouwen op behalen bekerfinale
Foto: © SC

Zo groot kan vreugde dus zijn. Na de 1-0 tegen Standard was de ontlading bij de speelsters van Lierse enorm. De Rouchettes kloppen én de bekerfinale halen: reden voor een feestje. En toch ook voor nuchtere reacties, want "we mogen ons nu niet laten vangen."

Aernout Van Lindt in Turnhout

"De Beker is altijd al een doel geweest", opent doelpuntenmaakster Silke Leynen de debatten na de knappe overwinning tegen Standard. Haar doelpunt werd overigens fel gecontesteerd door de bezoekende doelvrouw: "Ik zette druk op haar en daardoor liet ze de bal los. Het was een vrije bal, dus tikte ik hem maar binnen."

Ware ontlading

"Gelukkig maakt Silke het mooi af. Het was een ware ontlading", pikt Dominique Vugts in. Zij miste in het openingskwartier een dot van een kans, maar kon er achteraf wel om lachen. 

"Ik keek al te snel waar ik die bal wilde gaan plaatsen, dus had de keepster het doorzien. Ik heb er weer wat uit geleerd, de volgende keer maak ik die fout niet meer. In de bekerfinale? Wie weet."

Ons niet laten vangen

En dus zit Lierse nu in de bekerfinale: "We mogen natuurlijk ook de focus op de competitie niet verliezen, daar komen nu ook een aantal belangrijke matchen aan. Daarna is het alles op de Beker", klinkt het bij beide speelsters.

In die finale is Lierse tegen Club Brugge misschien wel de favoriet, maar ... "Elke match is anders. We moeten nu de voetjes op de grond houden en ons zeker niet laten vangen. Het wordt een heel belangrijke match", aldus nog Leynen. "En natuurlijk hopen we die beker te pakken", besloot Vugts.

En toen kon het feestje rustig verder gaan ...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties