Bij welke mentale optater breekt de paars-witte veer definitief?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 36 reacties
Bij welke mentale optater breekt de paars-witte veer definitief?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dag 3 na Club-Anderlecht en de dreun die paars-wit op Jan Breydel incasseerde zindert nog na in het Park. Niet voor het eerst dit seizoen kregen de jonkies van Besnik Hasi in het slot een opdoffer te verwerken. Wanneer breekt de mentale veer?

Club Brugge - Anderlecht 2-2 (31 augustus)

Met de transferdeadline in zicht bekampen Club en Anderlecht elkaar een eerste keer. De Brusselaars wanen zich zegezeker bij een 0-2-stand aan de rust. Voorbij de kampwissel geven Defour en co het weg. Jesper Jorgensen sluit zijn Brugse periode af met de aansluitingstreffer. De 2-2 komt op naam van Bjorn Engels.

Galatasaray - Anderlecht 1-1 (16 september)

Op de openingsspeeldag van het kampioenenbal is de Belgische landskampioen klaar om te starten met een driepunter. Tot de blessuretijd aanbreekt. De 'ervaren' Sacha Kljestan laat ter hoogte van de achterlijn Bruma kinderlijk lopen. Steraanvaller Yilmaz zegt dankjewel en wist de 0-1 van Dennis Praet uit.

Anderlecht - Arsenal 1-2 (22 oktober)

Een tweede klap volgt op matchdag 3 van de CL. Na een kopbaldoelpunt van Andy Najar is Anderlecht op weg naar zijn eerste zege. Toch gaat het opnieuw mis. De Hondurees laat één minuut voor tijd Gibbs ongehinderd de 1-1 binnen schuiven. Podolski dient na geharrewar zelfs de doodsteek toe: 1-2.

Anderlecht - Club Brugge 2-2 (30 november)

De tweede confrontatie tussen Anderlecht en Club gaat alle kanten uit. Blauw-zwart klimt dankzij Victor Vazquez op voorsprong, maar toekomstig Gouden Schoen Dennis Praet stelt orde op zaken. Via een zeldzame goal van Olli Deschacht gaat de recordkampioen erop en erover.

Tot de eindmeet weer in zicht is... De dekselse Vazquez sleept met een indraaiende vrije trap een punt uit de brand voor Club.

Anderlecht - KV Mechelen 1-1 (15 februari)

Ook in de kleinere matchen werd Anderlecht mentaal op de proef gesteld. Na een slopende wedstrijd brak wie anders dan Aleksandar Mitrovic de ban tegen KV Mechelen. Een zuinige zege lijkt in de maak, maar Dalibor Veselinovic snoept zijn voormalige broodheer - alweer in het slot - twee punten af.

Club Brugge - Anderlecht 2-1 (22 maart)

De optater die nog vers in het geheugen zit is natuurlijk de verloren bekerfinale. Nadat Mitrogol Anderlecht vlak voor blessuretijd op 1-1 brengt, is Club rijp voor de slachtbank. Lior Refaelov beslist er anders over. Met een weergaloze volley dient hij de rivaal een koekje van eigen deeg toe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties