Uytterhoeven over topseizoen van 'zijn' KV: "Zelfs bij verlies zegt iedereen dat we goed gespeeld hebben"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 16 reacties
Uytterhoeven over topseizoen van 'zijn' KV: "Zelfs bij verlies zegt iedereen dat we goed gespeeld hebben"
Foto: © SC

KV Mechelen legt dit seizoen hogeschoolvoetbal op de mat en bovendien mogen ook de resultaten van de club gezien worden. Hoog tijd dus voor een gesprek met Mark Uytterhoeven, met voorsprong de bekendste supporter van KV.

Door Timothy Collard

“Het is een fantastisch seizoen. Voor het eerst sedert onze terugkeer in eerste klasse eigenlijk. We werden een paar seizoenen terug dan wel zevende, maar dit jaar zit er – via play-off 2 weliswaar – meer in.”

“Hoe dat komt? We spelen eindelijk opnieuw voetbal met inzet, maar ook met een zekere kwaliteit. Ik zei aan het begin van het seizoen nog dat ik het beu was dat er achterin nooit initiatief werd genomen. Altijd maar een kort tikje opzij, nooit een pass naar voor. En kijk, nu spelen we echt goed voetbal.”

De fans zeggen nu, zelfs als we verliezen, 'we hebben toch goed gespeeld, hé'

Dat goed voetbal heeft volgens Uytterhoeven alles te maken met de coach. “Dat is absoluut het gevolg van de aanstelling van Aleksandar Jankovic. Het is een fantastische coach. Iemand die klasse heeft en uitstraalt. Hij heeft ervoor gezorgd dat, zelfs als we verliezen, de fans na de match zeggen ‘we hebben toch goed gespeeld, hé’. Dat is een serieus verschil met de vorige seizoenen.”

Nochtans had Uytterhoeven voordien nog niet echt gehoord van Jankovic. “Ik moet toegeven dat ik hem eigenlijk helemaal niet kende. Maar bon, hij kende mij ook niet… (lacht) Ik heb hem begin oktober, toen ik terug was uit Frankrijk, voor het eerst ontmoet. En daar hangt een grappig verhaal aan vast.”

“Ik vroeg aan Philippe Vande Walle (keeperstrainer bij Mechelen, nvdr.) ‘Zou hij mij eigenlijk kennen?’ en Philippe zei ‘Wel, Mark, ik zal het hem even gaan vragen.’ Philippe ging naar het bureau van Jankovic, kwam even later terug naar buiten en zei ‘Voila, nu weet de trainer wie ge zijt’. En zo heb ik Jankovic dus leren kennen. (lacht)

Geen play-off 1? We hebben te vaak de punten uit handen gegeven

Ondanks het goede voetbal zat een deelname aan play-off 1 er niet in voor de Kakkers. “We hebben in iets te veel wedstrijden de punten uiteindelijk nog uit handen gegeven. Neem nu de match tegen KV Kortrijk in het begin van het seizoen. 1-0 bij de rust en geen vuiltje aan de lucht, maar na negentig minuten staat er wel 1-2 op het scorebord in het voordeel van Kortrijk.”

“Daarnaast scoren we ook niet geweldig veel, hé. Maar ga het maar na in de geschiedenis van de club: doelpunten maken is nooit de specialiteit geweest van Mechelen. Hoe jammer dat ook is voor een voetbalploeg.”

“Let op, ik erger me niet aan het feit dat we niet al te vaak scoren. Maar de spelers moeten misschien wat meer lef hebben. Hanni is daar het beste voorbeeld van. Die jongen kan zo goed voetballen, maar heeft tegelijkertijd veel nodig om te scoren.”

“Soms willen we blijven combineren tot in de zestien meter van de tegenstander. Het is alsof de jongens de bal over de doellijn willen lopen. Dan denk ik ‘jaag die bal toch gewoon naar doel!’”

Morgen volgt deel twee van het interview met Mark Uytterhoeven.  Dan heeft de bekendste supporter van KV Mechelen het onder meer nog over de Europese ambities van de club en over wat er nodig is om volgend seizoen wél in play-off 1 te geraken. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties