AA Gent van de titel houden? "Zo kan je Gent problemen bezorgen"

Tom Stroobants
| 16 reacties
AA Gent van de titel houden? "Zo kan je Gent problemen bezorgen"
Foto: © SC

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Hein Vanhaezebrouck gooit hoge ogen met zijn AA Gent. Het speelt uitstekend voetbal, scoort vlot en pakt punten. De leidersplaats is dan ook niet gestolen. Maar hoe kan Gent nu het beste aangepakt worden?

Door Tom Stroobants

Het systeem dat Vanhaezebrouck zijn mannen laat spelen, brengt veel ploegen in de problemen. Franky Van der Elst weet hoe je het hen moeilijk kan maken. “Gent krijgt het lastiger als je er hetzelfde systeem tegenover plaatst. Cercle Brugge en Kortrijk hebben dat bijvoorbeeld gedaan.”

“Club Brugge heeft het ook eens geprobeerd, maar het is zo dat het dan minder ingeoefend is dan bij de Buffalo's zelf. Het wordt dus minder goed uitgevoerd. Maar als je in de aanloop naar de wedstrijd tegen Gent grondig op traint, dan kan je hen ook heel wat problemen bezorgen.”

Gent is niet onklopbaar

Een van de stokpaardjes van Vanhaezebrouck zijn de ingestudeerde stilstaande fases. “Daar moet je goed geconcentreerd zijn en je ogen openhouden. Vaak kan je al iets afleiden aan posities van de tegenstander. Maar je mag je niet laten vangen, loop niet zomaar weg met je rug naar de bal.”

Gent is dus zeker niet onverslaanbaar. “Anderlecht was de betere ploeg tegen hen, zeker de tweede helft. Het is dus niet zo dat je er niet van kan winnen. Maar het is een systeem dat zowel offensief als defensief goed kan dienen”, besluit Van der Elst.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties