Vanhaezebrouck: "Spelers mogen dromen, wij geven begeleiding"

Vanhaezebrouck: "Spelers mogen dromen, wij geven begeleiding"
Foto: © Photonews

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Ook na de overwinning in Kortrijk - met bijbehorende leidersplaats - bleef het opvallend rustig bij spelers en coach. "De derde plaats blijft de ambitie en daarvoor doen we een goede zaak", probeerden ze zich collectief weg te steken. Nochtans: dromen mag van de coach.

Door Aernout Van Lindt

"Natuurlijk mogen ze dromen van meer dan de derde plaats. Maar we moeten rustig blijven. We hebben flink wat jonge gasten in onze kern zitten, die geven we ‘guidance’. Anders schieten ze misschien als raketten de lucht in."

Gent staat op kop, maar Vanhaezebrouck ziet geen reden om al luidop over de titel te praten: "De derde plaats was onze ambitie, daarvoor hebben we een goede zaak gedaan. Maar let maar op: Anderlecht moet je nog niet afschrijven", zei hij al vóór paars-wit ging winnen in Charleroi.

Anderlecht moet je nog niet afschrijven

"Samen naar de match kijken van Anderlecht? Niet te gek gaan doen. De spelers moeten gewoon thuis rusten, na een zware week is dat het beste voor iedereen."

En krijgt de coach van de Buffalo’s vrijdag een topteam tussen de lijnen tegen Charleroi? Er zijn namelijk wat twijfels over de fysieke paraatheid van enkele spelers. "We zullen zien hoe het gaat met Depoitre, want dat is nog niet zeker. De drie uitvallers tegen Kortrijk? Ik verwacht weinig problemen met hen."

Morgen gaan we opnieuw polsen in Gent naar de fysieke paraatheid van alles spelers en naar de ambities richting de match tegen Charleroi toe. Blijf ons dus volgen voor alle nieuws over de leider.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties