Geen verrassing dat Oostende aanklopt: de steile opmars van Yveske

Geen verrassing dat Oostende aanklopt: de steile opmars van Yveske
Foto: © SC

Straks wordt Yves Vanderhaeghe voorgesteld als nieuwe coach van KV Oostende. Wie een jaar geleden had weten te voorspellen dat VDH gegeerd wild zou zijn op de transfermarkt, zou zijn uitgelachen. Maar zie: de opmars van de succescoach is steil. Heel erg steil ...

Door Aernout Van Lindt

Niemand had namelijk vertrouwen in Yves Vanderhaeghe vorig jaar. Toen Hein Vanhaezebrouck de poorten van het Guldensporenstadion achter zich dicht sloeg, werd er maandenlang gezocht naar een 'degelijke' opvolger.

Bij gebrek aan beter leek de keuze alsnog te vallen op Vanderhaeghe, die 'sympathieke T2' die dicht bij de spelers staat en die vooral een sterke motivator was.

Chevalier bloeit open

Maar tactisch? Zou hij meer kunnen dan gewoon verder gaan op het parcours van zijn voorganger? Na een zevental speeldagen dacht niemand het. Bijna lag hij op de kasseien van Kortrijk en kon hij een bootje pakken om de Leie af te varen.

Maar zie: het kan verkeren. De mosterd begon te pakken bij de Kerels en diverse spelers bloeiden open onder hun nieuwe hoofdcoach. Strafste prestatie? Zowel Chevalier als Santini samen en naast elkaar laten renderen.

Geen nieuwjaarsdip

Elk seizoen opnieuw had KV Kortrijk een goede periode, maar elk seizoen was er ook een moeilijke periode na Nieuwjaar. De spelers werden wat moe en de drive verdween als sneeuw voor de zon. Weg kans op Europees voetbal vaak.

Dit seizoen ging het echter helemaal anders: de wil om te winnen was zo groot - typisch Yves, die ook tenniswedstrijdjes absoluut wil winnen - dat de spelers meegingen in de positieve vibe. Reden genoeg om minstens tot gisteren mee te spelen voor Europees voetbal.

Zijn contract meer dan waard

Het gaf ook de Kerels vertrouwen. Ze verlengden maar wat graag het contract van hun succescoach met drie seizoenen. Het toonde eens te meer aan dat Vanderhaeghe echt wel goed werk leverde in het Guldensporenstadion.

En nu is er dus de interesse van Oostende. Momenteel tekent hij zijn contract, om 17 uur wordt hij officieel voorgesteld aan de Kust. En dan mag hij de weg tonen naar Europa voor de Kustboys.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties