"AA Gent kan aansluiten bij de Belgische top en daar ook blijven"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 50 reacties
"AA Gent kan aansluiten bij de Belgische top en daar ook blijven"
Foto: © photonews

AA Gent staat op een zucht van een historische titel. Als de troepen van Hein Vanhaezebrouck donderdag winnen van Standard, dan is de eerste titel uit de geschiedenis van de club een feit. Oud-speler, en nu scout bij Gent, Erwin Vandendaele blikt vooruit.

Door Timothy Collard

“Hopelijk lukt het om die titel te pakken”, aldus Vandendaele aan Voetbalkrant.com. “Er zijn geen woorden voor wat Gent nu allemaal meemaakt. Dit is echt formidabel. Als je als Gent zijnde de titel pakt, dan zet je zomaar eventjes twintig stappen vooruit.”

“Al de sportieve én financiële voordelen die verbonden zijn aan een titel, dat is niet te geloven. Dat is een serieuze stap in de goede richting om aan te sluiten bij de Belgische top en om daar hopelijk ook te blijven.”

"Vorig jaar nog aanmodderen in play-off 2 en nu..."

“Vorig jaar zat de club nog wat aan te modderen in play-off 2 en nu… Ja, nu speelt Gent gewoon voor de titel… Dat is dag en nacht verschil. Op zo’n korte termijn deze stap zetten, dat is als een sprong over de zee.”

Maar gaat het donderdag ook écht gebeuren voor de Buffalo’s? “Zo’n titelmatch is natuurlijk altijd een stresserende bedoening, hé. Het zal van details afhangen en laat ons hopen dat die details in het voordeel van Gent zijn.”

“Ik herinner me nog toen ik destijds bij Gent speelde in tweede klasse, dat de champagne al weken klaar stond. Weet je wanneer we eindelijk zekerheid hadden over de titel? Op de allerlaatste speeldag…”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties