Oefenmatchen: Ruime zege voor Genk, zwak OHL verliest bij Heist

Caroline Tonnelier
| 18 reacties
Oefenmatchen: Ruime zege voor Genk, zwak OHL verliest bij Heist
Foto: © photonews

De laatste rechte lijn richting de competitiestart nadert stilaan, maar in de voorbereiding staan nog volop oefenprogramma op het programma. Een overzicht van de wedstrijden van woensdag.

Dessel 0-3 Sporting Lokeren

Vlotte zege voor Sporting Lokeren. De Waaslanders haalden het met 0-3 van Dessel Sport. Dessers, Enoh en Patosi waren de doelpuntenmakers van dienst. De ploeg van Peeters wrong daarnaast nog heel wat kansen de nek om.

Amay Solieres 1-4 Standard

Standard oefende tegen een eersteprovincialer en die wedstrijd mocht uiteraard geen probleem vormen voor de Rouches. De ploeg van Muslin haalde het met 1-4. Mujangi Bia was alweer de grote man met twee treffers. Faty en Mmaee zorgden voor de andere twee doelpunten. 

ASV Geel 1-4 KRC Genk

KRC Genk oefende tegen een tegenstander van een iets hoger niveau, maar won wel met dezelfde cijfers van tweedeklasser Geel. Nog voor het halfuur stondhet 0-2 na een own-goal van Celen en een doelpunt van Cissé. Vanop de strafschopstip bracht Kerckhofs de stand op 1-2, maar Tshimanga en Cavric bezorgden Genk uiteindelijk een ruime zege.

Excelsior Virton 1-3 Charleroi

Charleroi zocht eveneens een sparringpartner in de tweede klasse. Aan de pauze stond Virton zowaar op voorsprong, maar na de pauze zetten de Carolo's orde op zaken. De doelpunten kwamen op naam van Stevance (2x) en Galvez Lopez.

KSK Heist 3-1 OH Leuven

OH Leuven begon het best aan de partij, maar liep al gauw tegen een dodelijke counter aan. Segers miste niet en zo stond het 1-0 voor Heist. OHL reageerde via een strafschopdoelpunt van Bostock, maar de Leuvense motor sloeg maar niet aan.

Vlak na de gelijkmaker klom Heist opnieuw op voorsprong via Van Den Bergh, die bij een vrijschop goed zijn voet tegen de bal zette. Na de pauze geen beterschap bij OHL. In de slotfase werd het zelfs nog 3-1 voor Heist. Jacky Mathijssen heeft dus nog werk voor de boeg.

Fola Esch 0-0 Waasland-Beveren

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties