Lokeren hoopt te profiteren van malaise in Luik: "Liever dit Standard, dan Standard in topvorm"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 4 reacties
Lokeren hoopt te profiteren van malaise in Luik: "Liever dit Standard, dan Standard in topvorm"
Foto: © photonews

Sporting Lokeren gaat zondagnamiddag op bezoek bij Standard. Het is dezer dagen erg onrustig op Sclessin na de 'omkoopuitspraken' van Bruno Venanzi. Bij Lokeren hopen ze alvast om hun voordeel te halen uit de hele soap.

Timothy Collard in Lokeren

“Het feit dat het onrustig is bij Standard, kan misschien wel in ons voordeel spelen", zegt Cyriel Dessers in een gesprek met Voetbalkrant.com. "Dit kan een goed moment zijn om hen te treffen. Ik kom liever dit Standard, dan een Standard in topvorm, tegen. Dat is vanzelfsprekend.”

Maar... Standard heeft iets recht te zetten

Maar toch blijf de jonge spits op zijn hoede. “Het blijft natuurlijk een topclub, hé. En met Ferrera hebben ze een hele goeie trainer binnengehaald, daar ben ik zeker van. Verder heeft Standard natuurlijk ook iets recht te zetten na die 7-1-nederlaag tegen Club Brugge.”

“Ze zullen met het mes tussen de tanden spelen. Een beetje zoals wij”, gaat Dessers verder. “Wij moeten er vanaf nu 100% tegenaan gaan. Het moet nu gaan gebeuren, anders blijven we maar onderaan bengelen.”

"We hebben niet de spelers om tegen degradatie te voetballen"

“We horen daar niet thuis en ik zou het zonde vinden moesten we een moeilijk seizoen doormaken. Ik zeg niet dat we tien wedstrijden na elkaar moeten winnen, maar we hebben wel nood aan een reeksje. Op die manier zouden we wat extra vertrouwen kunnen tanken.”

“Met alle respect... Maar wij hebben niet de spelers, de speelstijl of die mentaliteit om tegen degradatie te voetballen. Ik weet nog niet meteen hoe of wanneer, maar het gaat wel goed komen met ons", besluit Dessers.

Later hebben we het met Dessers over zijn persoonlijke ontwikkeling sinds zijn komst naar Lokeren. De aanvaller spreekt onder meer over wat Peter Maes, Rudi Cossey en Bob Peeters hem hebben bijgebracht en wat er nu nog beter kan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties