Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Regenboogstadion
Geweldig efficiënt Essevee naar plek twee, moedig Westerlo in crisis

Zulte Waregem klopt Westerlo aan de Gaverbeek met 4-2

Zulte Waregem had aan vijf minuten voor en vijf minuten na rust voldoende om vier keer te scoren en de tweede plek te grijpen. Een moedig Westerlo zette daar slechts twee goaltjes tegenover en zo blijven zij laatste.

Aernout Van Lindt in Waregem

Zulte Waregem kon mits winst tweede worden in de stand, terwijl Westerlo punten wilde pakken om van de laatste plaats weg te komen. Essevee moest het zien te doen zonder Storm, De Ridder kreeg zo nog eens een basisplaats. Harm Van Veldhoven miste met De Ceulaer en Gounongbé twee aanvallers, Visnakovs moest zijn vorm bewijzen met doelpunten.

Visnakovs toch!

Maar die Visnakovs zou vooral zijn onkunde voor de goal tentoonspreiden vanavond. Zowel voor als na de koffie miste hij dé twee ultieme kansen voor de Kemphanen. Voor de koffie trapte hij nog voorlangs voor een leeg doel, na rust mikte hij alleen voor Bossut over.

Westerlo toonde zich - zeker voor de rust - de betere ploeg, maar zag de verdiende 0-1 via Cools omgezet worden in een 2-1 achterstand bij de koffie. Eerst Lepoint en dan Leye scoorden in de enige twee schoten op doel van Essevee in die eerste 45 minuten: afwerken aan 100%, dat wel.

Essevee heeft genoeg aan 5 minuten voor ... en na rust

Net als in die eerste helft was het ook in de tweede periode op vijf minuten dat Essevee de klus klaarde. Leye kon vanop de stip zijn 52e voor Essevee prikken na een fout van doelman Van Langendonck op Lepoint, even later waaide een vrije trap van Kaya over alles en iedereen in doel.

Na de 4-1 probeerden de bezoekers nog ietwat een vuist te maken en ze profiteerden via Schouterden nog van het volledig invallen van de match, maar verder kwamen ze niet meer.

Het licht gaat uit vannacht ...

De bezoekende fans riepen schuchter "Harm buiten", de thuisfans maakten kabaal en zongen hun team naar de tweede plaats. Zes doelpunten, maar dat zegt niet alles. Tekenend voor de match: 5 minuten voor tijd gingen een deel van de lichten uit aan de Gaverbeek.

Het beest? Dat kwam niet echt naar buiten. Essevee wel op plek 2, voor Westerlo is na dit weekend plek 16 al een zekerheidje. Westerlo zal wel met een kater naar huis gaan, want er zat misschien meer in.