Daarom wordt het puzzelen in elke linie voor Dury
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 1 reacties

Joël Sami, Bryan Verboom, Charni Ekangamene, Onur Kaya in de ziekenboeg

Daarom wordt het puzzelen in elke linie voor Dury
Foto: © photonews

Zulte Waregem gaat zaterdag op bezoek in Mechelen. En coach Francky Dury zal toch her en der een beetje moeten puzzelen om zijn basiself klaar te krijgen. In elke linie valt er wel iets te vertellen. We overlopen het even.

Aernout Van Lindt in Waregem

Doel

In doel is Sammy Bossut zeker van zijn stekje, ook Kenny Steppe is fit. De voorbije week was Yanni Devriendt derde doelman van dienst, omdat Bostyn out was en Van Cauwenberghe met de U17 in Chili zit, maar sinds vandaag traint Bostyn na enkelproblemen terug mee.

Verdediging

Joël Sami zal er meer dan waarschijnlijk niet bij zijn tegen Mechelen. Hij raakte geblesseerd tegen Anderlecht en heeft te veel last van de heupbuiger om dit weekend te spelen. En ook Bryan Verboom - die noodgedwongen moest invallen - blijft sukkelen.

"Hij heeft nog wat last van de buikspieren", aldus Francky Dury op zijn wekelijkse persmoment. "En dat is een probleem, want Charni Ekangamene heeft sinds vorige week ook last van een lichte enkelverrekking."

Middenveld

Op het middenveld mogelijk ook problemen. Christophe Lepoint traint dan wel sinds enkele dagen terug vol mee met de groep, met Jesper Jorgensen en Onur Kaya zijn er twee zieken.

"Kaya was vandaag op de club, maar trainen zat er niet in", geeft de oefenmeester aan. "Hij lag ziek in bed met koorts vandaag hier in Waregem."

Aanval

En ook voorin heeft Dury een 'probleem' door de schorsing van kapitein Mbaye Leye: "Het is nu aan de hele ploeg om samen dat kapiteinschap op te nemen. Uiteindelijk is iedereen op het veld een leider."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties