Datum: 28/10/2015 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard klimt uit de put na nieuwe zege tegen zwak Mechelen
Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Luik
| 0 reacties

Standard wint zonder veel problemen van KV Mechelen

Standard klimt uit de put na nieuwe zege tegen zwak Mechelen
Foto: © photonews

Standard heeft woensdagavond voor de tweede keer op rij de drie punten weten te pakken. De ploeg van Yannick Ferrera kwam thuis tegen een zwak KV Mechelen nooit in de problemen. Yattara en Knockaert kroonden zich tot matchwinnaar, al scoorde Kosanovic de mooiste goal van de avond.

Over de opstelling kunnen we best kort zijn. Standard en KV Mechelen verschenen namelijk met dezelfde spelers aan de aftrap als tijdens de vorige speeldag. Enkel Van Damme ontbrak wegens ziekte bij Standard, waar Fiore op de linksachter kwam.

Voor aanvang van de partij lieten de supporters van beide ploegen zich opmerken. Die van Standard namen de pers op de korrel: ‘zonder vee (varkens, nvdr.) zouden jullie moeten gaan stempelen’, klonk het op een spandoek. De bezoekers pakten dan weer uit spandoek dat het volledige uitvak vulde. ‘Malines’, stond er te lezen.

Knockaert met het hoofd, Yattara bedankt voor het vertrouwen

Over naar de wedstrijd dan. Standard trok het laken meteen naar zich toe en zat ook ongelofelijk snel op rozen. Yatabare zwiepte de bal goed voor doel en Knockaert kopte – jawel, hij kan ook koppen – de bal prima tegen de touwen: 1-0 en een droomstart voor de ploeg van Ferrera.

Mechelen was dan wel vaker dan Standard aan de bal, maar voor dreiging zorgden de bezoekers nooit tijdens de eerste helft. Ook de thuisploeg speelde weinig klaar, maar puurde uit drie schoten wel twee doelpunten: Dossevi stuurde Yattara diep en die legde de 2-0 makkelijk voorbij Gillet.

Wissels brengen niets op, nauwelijks kansen

Jankovic greep in tijdens de rust en gooide met Vanlerberghe en Claes twee verse krachten in de strijd. Veel leverde dat niet op, want Standard was eerder bij de 3-0 dan Mechelen bij de aansluitingstreffer. Badibanga had tot twee keer toe de derde Luikse treffer aan de voet, maar Gillet hield Malinwa recht.

Neen, het was niet om over naar huis te schrijven, wat Mechelen op de grasmat legde. Pas in minuut 69 (!) schoot Mechelen voor het eerst écht richting doel. En zelfs het harde schot van Claes was dan nog niet binnen het kader.

Knappe eerredder Kosanovic

Standard verzuimde zijn weinige, maar grote kansen af te maken. En zo bleef Mechelen alsnog een beetje in leven. In de absolute slotfase van de match poeierde Kosanovic nog een vrije trap voorbij de thuisdoelman, maar verder dan 2-1 kwamen de bezoekers niet meer.

De Rouches mogen zo voor de tweede opeenvolgende keer drie punten bijschrijven. Dat lukte dit seizoen nog niet eerder. Zo klimt de ploeg van Ferrera stilaan naar de middenmoot. En Mechelen? Dat blijft achter met 12 op 39.

Opstellingen

Standard Standard

  Speler G Beoordeel
Goreux Réginal 90' 7
Teixeira Jorge 90' 8
Arslanagic Dino 90' 8
Fiore Corentin 90' 7
Yatabare Sambou A   90' 6
Trebel Adrien A 90' 7
Knockaert Anthony  82' 8
Dossevi Matthieu 90' 8
Yattara Mohamed 68' 7
Badibanga Beni 75' 7
  Bank G Beoordeel
Emond Renaud 22' 5
Brüls Christian 15' 5
Tetteh Benjamin 7'  
Legear Jonathan -  
Andrade Darwin -  
Milec Martin -  
Lejoly Antoine -  

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Gillet Jean-François 90' 8
Cocalic Edin 90' 5
De Witte Seth   90' 5
Kosanovic Milos 90' 5
Matthys Tim 45' 5
Volkov Vladimir 90' 5
De Petter Steven 71' 5
Cisse Ibrahima 90' 5
Hanni Sofiane 90' 5
Veselinovic Dalibor 45' 5
Verdier Nicolas 90' 5
  Bank G Beoordeel
Vanlerberghe Jordi 45' 5
Claes Glenn 45' 5
Wolski Rafal 19' 5
Leal Randall -  
Van Damme Joachim -  
Rits Mats -  
Coosemans Colin -  
Herbeleef Standard - KV Mechelen

Vooraf