Alweer opschudding in Luik: "Onderzoek naar fraude bij transfer Watt"

Caroline Tonnelier
| 30 reacties
Alweer opschudding in Luik: "Onderzoek naar fraude bij transfer Watt"
Foto: © photonews

Op sportief vlak gaat het na een zes op zes stilaan de goede richting uit, maar rustig is het zeker nog niet in Luik. Als het niet de fans zijn die voor opschudding zorgen, dan wel het bestuur of het oud-bestuur.

RTBF meldt dat justitie aanklopte bij Duchâtelet in verband met de transfer van Tony Watt naar Charlton. Men verdenkt de oud-voorzitter van fraude. Venanzi, de huidige voorzitter, verklaarde woensdagavond al dat "er na het vertrek van Duchâtelet enkele lijken uit de kast gevallen zijn".

Intussen reageerde Duchâtelet al. Hij kon niet ontkennen dat Standard Tony Watt gratis naar Charlton liet gaan. Nochtans had de Luikse club enkele maanden voordien nog 1,5 miljoen euro neergelegd voor de aanvaller.

Reactie Duchâtelet

De oud-voorzitter legt uit: "Sinds november was de speler fel bekritiseerd en zelfs geridiculiseerd door bepaalde journalisten en supporters." Hij wijst erop dat dergelijke situaties bij alle clubs voorvallen. 

Achteraf deed Watt het wél goed bij Charlton. "Dit geval is inderdaad opmerkelijk omdat de speler nadien goed begon te presteren. Dat kan je op voorhand natuurlijk niet weten..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties