Standard speelt nu hoe Ferrera het wil: "Ze hebben het eindelijk begrepen"

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Luik
| 18 reacties
Standard speelt nu hoe Ferrera het wil: "Ze hebben het eindelijk begrepen"
Foto: © photonews

Standard pakte woensdagavond voor de tweede opeenvolgende keer een overwinning in de Jupiler Pro League. De ploeg van Yannick Ferrera klimt dus langzaam maar zeker uit de put, en dat is natuurlijk naar zijn zin.

“Nadat we op voorsprong zijn gekomen, is de ploeg prima in blok blijven spelen”, analyseerde de coach van Standard na afloop van de zege tegen Mechelen.

“Bovendien waren we in staat om er 2-0 van te maken. In de tweede helft hebben we de match goed gecontroleerd. We hadden een derde keer moeten scoren, maar Gillet stond in doel, hé.”

"De twee laatste matchen waren hoe ik het wil zien"

In de slotfase slikten de Rouches uiteindelijk toch nog een tegentreffer. “Gelukkig valt die goal niet tien minuten eerder, anders had er twijfel in de ploeg kunnen sluipen. Ik ben vooral blij dat mijn jongens begrepen hebben dat ze zichzelf pijn moeten doen, willen ze wedstrijden winnen.”

“De spelers werken niet meer voor zichzelf, wél voor elkaar. Knockaert is op dat vlak misschien wel het mooiste voorbeeld. Hij komt van ver. De twee laatste matchen waren hoe ik het wil zien. Iedereen heeft zijn job gedaan. De twee zeges tonen ook aan dat we op de goede weg zijn", besloot Ferrera.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties