Reactie Knockaert onderging onwaarschijnlijke transformatie, al is Ferrera nóg niet tevreden

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Luik
| 6 reacties
Knockaert onderging onwaarschijnlijke transformatie, al is Ferrera nóg niet tevreden
Foto: © photonews

Anthony Knockaert was woensdagavond één van de beste spelers op het veld tijdens Standard-KV Mechelen. In vergelijking met het begin van het seizoen onderging de Fransman een ware transformatie: van individualist naar teamspeler. Maar Yannick Ferrera verwacht nóg meer.

“Eerst en vooral wil ik nog eens benadrukken dat er nooit sprake is geweest van een probleem-Knockaert”, aldus Ferrera op de persconferentie na de 2-1-zege van de Rouches. “Maar Anthony moest verdedigend leren meedenken. Nu knokt hij en laat hij de tierlantijntjes achterwege.”

Knockaert lijkt zich ook duidelijk in zijn sas te voelen in de 4-4-2 van Ferrera. “Ja, dat klopt. Of ik dat systeem speciaal voor hem gekozen heb? Neen. Maar het is wel zo dat hij zich nu kan uitleven op zijn favoriete positie, de rechterflank.”

"Ik heb al heel veel met hem gepraat, maar ik zal dat nog meer moeten doen"

Yannick Ferrera

Toch ziet de oefenmeester van Standard ook nog werkpunten voor zijn smaakmaker. “Ik heb al heel veel met hem gepraat. Dat hij tegen STVV tegen zijn vijfde gele kaart kan aanlopen en zo de match tegen Anderlecht kan missen? Kijk, dat wil zeggen dat ik nog meer op hem moet inpraten, hé.”

“Je kan je afvragen waarom een aanvallende speler na amper dertien wedstrijden al aan vier gele kaarten zit. Hij moet dus oppassen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties