Reactie Genk op weg naar nieuwe bekerwinst? "Moeilijk maar niet onmogelijk"

Robby Morren
Robby Morren vanuit Genk
| 2 reacties
Genk op weg naar nieuwe bekerwinst? "Moeilijk maar niet onmogelijk"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In Genk haalde men woensdagavond opgelucht adem. De kwalificatie voor de halve bekerfinale is binnen en reken maar dat die Croky Cup bijzonder hoog op het prioriteitenlijstje staat.

Genk heeft het moeilijk in de competitie en play-off 1 halen wordt absoluut geen sinecure. Net daarom is die Beker van België zo belangrijk voor de Limburgers.

"Dat klopt", reageert Yoni Buyens. "We kunnen met 3 wedstrijden Europees voetbal halen in de beker, er is geen enkele andere manier waarop dat zo snel kan."

Mooie affiche
 

Of bekerspecialist Peter Maes die matchen anders aanpakt? "Neen, maar in de hoofden van de spelers is dat wel anders. Dit wordt in één of twee confrontaties beslist en sommige ploegen kunnen zich beter opladen voor zulke matchen dan andere. Bij ons zit die motivatie altijd wel goed."

De halve finale belooft een serieuze klepper te worden met teams als Gent en Club Brugge in de bokaal. "Het wordt een hele mooie affiche. Het zullen nog 3 hele moeilijke wedstrijden worden, maar het is niet onmogelijk", besluit de middenvelder.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties