Reactie Daarom maande een alarmsysteem spelers en publiek aan het stadion te verlaten tijdens Charleroi-Genk

Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Charleroi
| 3 reacties
Daarom maande een alarmsysteem spelers en publiek aan het stadion te verlaten tijdens Charleroi-Genk
Foto: © photonews

Een alarmsignaal dat iedereen aanmaande om het stadion te verlaten beroerde zaterdagavond het duel tussen Charleroi en Racing Genk. Maar wat deed nu precies het evacuatiesysteem in werking treden?

Manager Mehdi Bayat van Charleroi gaf na afloop tekst en uitleg. "Door de vuurpijlen die onze fans afstaken, heeft het automatische alarmsysteem toxische gassen gedetecteerd."

Even ervoor had de thuisaanhang van de Zebra's inderdaad bengaals vuur aangestoken, dat met de wind richting hoofdtribune waaide. Het voorval wakkerde nog maar eens de noodtoestand aan. Want ook de bezoekers uit Genk raakten met vuurpijlen het stadion binnen.

"Dit zou niet mogen voorvallen", besefte Bayat. "Ook wij hebben dit al aan onze supporters proberen duidelijk maken, maar als de fans van andere clubs niet geschorst worden, is het moeilijk om onze eigen aanhang iets te verbieden. Er moeten dringend maatregelen komen."

Bayat verwees natuurlijk naar het incident met de Standard-fans van eind oktober. Uitspraak in die zaak werd uitgesteld naar 22 januari.

 

Onrust in Royal Charleroi Sporting Club-Racing Genk. Een evacuatiesignaal legde de wedstrijd enkele minuten stil!

Geplaatst door Voetbalkrant.com op zaterdag 26 december 2015
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties