Datum: 31/01/2016 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
Penaltymisser Kums zorgt voor gebibber in de Ghelamco
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 0 reacties

AA Gent wint met het kleinste verschil van Waasland-Beveren dankzij Dejaegere

Penaltymisser Kums zorgt voor gebibber in de Ghelamco
Foto: © photonews

Het werd spannend in de Ghelamco Arena tussen AA Gent en Waasland-Beveren. De bezoekers kwamen op voorsprong, maar Depoitre en Dejaegere wisten die goal uit. Kums zorgde voor bibberende laatste minuten door een nieuwe penalty-misser.

Vanhaezebrouck waarschuwde meermaals voor de wedstrijd tegen Waasland-Beveren. De Buffalo’s laten immers heel wat punten liggen tegen ploegen uit de onderbuik van het klassement. Bovendien spookte de dubbele confrontatie met Club Brugge op woensdag en zondag onbewust al in de hoofden.

Gent begon tegen een stevig gepositioneerd Waasland-Beveren wel met dominant voetbal, maar toch waren het de bezoekers die de Ghelamco Arena even stil kregen. Buatu zette in de zestien zijn voet tegen een verloren bal en Sels mocht al na een kwartier het leer uit de netten vissen.

De Buffalo’s reageerden nog voor Vanhaezebrouck naar iedereen ‘Ik had het toch gezegd?!’ kon schreeuwen. Depoitre nam een bal van Deaux goed aan en knalde van net buiten het strafschopgebied het leer in het hoekje. De Gentse spits heeft in het begin van 2016 de weg naar doel al vlot gevonden.

Dejaegere vs. Langil

De beste man op het veld was hij niet, verre van. Die titel werd een strijd tussen Brecht Dejaegere en Steeven Langil. Die laatste zorgde meermaals voor ongerustheid in de Gentse defensie met zijn snedige dribbels. Hij dwong Sels tot een mooie redding en had enkele keren brute pech bij de laatste pas.

De prijs ging uiteindelijk naar Dejaegere. De kwieke middenvelder was als enige in het Gentse offensieve op een constant niveau aan het acteren en bekroonde zijn wedstrijd met de winning goal. Van op een afstand nam hij Henkinet te grazen.

Het kon nog mooier voor Dejaegere toen hij een penaltyfout uitlokte bij Cissé, maar diezelfde Henkinet besliste daar anders over. Hij stopte de elfmeter van Sven Kums. Kums miste zo zijn tweede penalty op een rij en liet de kans op de Gouden Stier liggen.

Zo bleef het lang nagelbijten voor de kampioen tegen een niet onaardig Waasland-Beveren. De bezoekers eindigden de wedstrijd nog met tien na een tweede geel voor Moulin. Gent-debutant Rob Schoofs liet het nog even heet worden na een late fout op Langil, maar AA Gent hield de voorsprong vast. In 2016 liet het nog geen punten liggen.

Opstellingen

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Sels Matz 90' 6
Nielsen Lasse 90' 4
Mitrovic Stefan 90' 6
Rafinha Rafael Scapini 90' 6
Foket Thomas 90' 4
Dejaegere Brecht 90' 6
Kums Sven 90' 6
Deaux Lucas A   45' 6
Milicevic Danijel A 89' 4
Depoitre Laurent 90' 4
Simon Moses Daddy-Ajala 75' 4
  Bank G Beoordeel
Schoofs Rob   45' 5
Matton Thomas 15' 5
Saief Kenny   1'  
Coulibaly Kalifa -  
Medonca Wikheim Gustav -  
Vandenbussche Brian -  
Diedhiou Aristide Simon Pierre -  

SK Beveren SK Beveren

  Speler G Beoordeel
Henkinet Laurent 90' -
Jans Laurent 90' -
Buatu Jonathan  90' -
Moren Valtteri 90' -
Coulibaly Gary A 77' -
Demir Erdin 90' -
Cissé Ousseynou   82' -
Moulin Thibault     90' -
Vanzo Floriano 62' -
Schrijvers Siebe   90' -
Langil Steeven 90' -
  Bank G Beoordeel
Gano Zinho 28' -
Milosevic Deni 13' -
Lumanza-Lembi Tortol 8'  
Caufriez Maximiliano -  
Goblet Merveille -  
Destorme David -  
Maric Milos -  
Herbeleef KAA Gent - SK Beveren

Vooraf