Reactie Kums na tweede misser op rij: "Als ik mag van de coach, trap ik de volgende ook"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 2 reacties
Kums na tweede misser op rij: "Als ik mag van de coach, trap ik de volgende ook"
Foto: © photonews

Gent-kapitein Sven Kums miste tegen Waasland-Beveren z'n tweede strafschop op rij. Butelle haalde vorige week eentje uit de linkerhoek, Henkinet lukte de save aan de andere kant. Berekend, zo blijkt.

"Ik had gezien dat hij tegen Club Brugge al een penalty miste", aldus Henkinet. "Ik had verwacht dat hij voor de andere hoek zou kiezen om dat vertrouwen terug op te bouwen." Een goeie gok, zo bleek. "Zo kan je blijven redeneren", reageerde Kums.

Die Gouden Stier is niet zo belangrijk voor een middenvelder

"Ik had ook de laatste vijf penalty's tegen Henkinet gezien en daar koos hij steevast voor de andere hoek. Als je mist is het slecht getrapt, als je scoort is het goed getrapt, meer niet. Dat ik de Gouden Stier mis? Dat is niet zó belangrijk voor een middenvelder."

"Of ik de volgende trap? Als ik mag van de coach wel, ja", ging Kums verder. "Als je niet probeert, ga je ze ook niet maken, hé. Het is nu twee keer niet gelukt." Vanhaezebrouck gaat alvast met zijn kapitein praten over de strafschoppen.

"Na één misser moet je er niet meteen over praten, maar het zijn er nu twee op een rij. We moeten toch een aantal dingen bespreken", aldus de oefenmeester van Gent. Kan interessant worden als het woensdag in Brugge tot penalty's komt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties