Vanhaezebrouck ziet het zitten met Schoofs: "Die gaat héél snel bijleren en beter worden"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 5 reacties
Vanhaezebrouck ziet het zitten met Schoofs: "Die gaat héél snel bijleren en beter worden"
Foto: © photonews

Rob Schoofs mocht al bij de rust invallen bij AA Gent. Met de geel geboekte Deaux werd geen risico genomen en zo zag de Ghelamco Arena zijn nieuwe aanwinst meteen een volle helft aan het werk.

Ook Hein Vanhaezebrouck kon zijn nieuwe poulain meteen inschatten. "Hij moet, euh, hij gáát nog veel leren", aldus de Gentse oefenmeester. "Hij heeft de finesse en de touch, maar hij gaat nog veel verbeteren op veel vlakken."

Die evolutie zal volgens de coach niet lang op zich laten wachten. "Het gaat snel gaan, Rob is een heel intelligente jongen en gaat die zaken heel snel oppikken." Schoofs zelf was matig tevreden met zijn debuut.

Ik moest in de eerste tien minuten vaak naar adem happen. Het gaat hier een pak sneller -Rob Schoofs

"Het gaat hier een pak sneller dus moest ik in de eerste tien minuten vaak naar adem happen. Het was ook wat zoeken met de nieuwe ploegmaats en met Sven. Eerst speelde ik iets te laag, waardoor ik niet echt nuttig was. Daarna ging ik hoger spelen en daaruit kwam ook die winning goal."

Sven Kums had alvast een goeie eerste indruk van zijn gedoodverfde opvolger. "Het ging goed, het is een goeie voetballer, hé. Het is een ander type dan Deaux of Neto, meer zoals ik. Maar we hebben ook getoond dat we samen kunnen spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties