Aanvaller Essevee is de buitenlandse aandacht meer dan waard

Aanvaller Essevee is de buitenlandse aandacht meer dan waard
Foto: © photonews

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

Mame Thiam speelt dit seizoen de pannen van het dak bij Zulte Waregem. En dus zijn er kapers op de kust vanuit diverse landen. Niet meer dan normaal, maar is de Senegalees klaar voor een stapje hogerop?

Lille roert zich en wil Mame Thiam graag overkopen van Juventus, de moederclub van de spits. Zulte Waregem heeft de eerste optie en zou de aankoopoptie kunnen lichten, maar de vraag is of zij wel 2 miljoen euro kunnen of willen betalen voor de sterke Senegalees.

Bij Essevee wordt Thiam vooral op de flank uitgespeeld, aangezien Mbaye Leye vooral in de spits staat bij Zulte Waregem. En toch was Thiam al goed voor 9 goals en 3 assists in deze competitie.

Licht ontvlambaar - eigen aan zijn jeugdig karakter - is hij soms nog wel eens. Een domme rode kaart in Lokeren, een gebaar na een doelpunt richting Francky Dury: het toont ook de manier waarop Thiam er wil voor gaan. Kwaliteiten te over, dat ook.

Een dribbel in de voeten, snelheid vanop de flinken en een torinstinct dat je niet kan aanleren: vanaf dag 1 was duidelijk dat de aanvaller de club iets kon bijbrengen. Als een toekomstig team - Lille en diverse andere Franse clubs tonen interesse - hem diep in de spits uitspelen, dan kan hij een potentiële topschutter worden. Al weet Dury als geen ander groeibriljanten te slijpen in een iets andere positie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties