Anderlecht tussen vrees en (veel) hoop: "Na de eerste drie matchen kan de wereld er al helemaal anders uitzien"

Anderlecht tussen vrees en (veel) hoop: "Na de eerste drie matchen kan de wereld er al helemaal anders uitzien"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Over enkele dagen start de kampioenendans. Play-off 1 wordt tien speeldagen lang het strijdtoneel voor onze zes beste teams. De inzet: de titel en enkele Europese tickets. Wij peilen naar de verwachtingen van de deelnemers. Vandaag laten we Anderlecht aan het woord.

Reguliere competitie: gebuisd

Voor elk ander team dan Club Brugge en Anderlecht zou een derde plaats recht geven op een dikke voldoende of toch tenminste een geslaagd. 55 punten op 90 pakken is voor Anderlecht echter ruim onvoldoende. Reken daarbij het soms héél povere spel en je komt uit op een dikke buis.

Na een seizoen waarin ze ook 'slechts' derde eindigden, was de bedoeling om deze jaargang de titel te pakken. Maar dat werd serieus gehypothekeerd in de reguliere competitie. Anderlecht liet heel wat punten liggen en heeft nog steeds geen dominant team op het veld staan. Ze beginnen de play-offs met vier punten achterstand op Club Brugge.

Doelstelling: enkel de titel

Er mag geen twijfel over bestaan: enkel de titel volstaat. Ook voor Besnik Hasi, die straks met de hoogste eer zal moeten pronken als hij volgend seizoen nog aan de slag wil zijn bij de grootste club van het land. "Ja, de titel is het enige wat telt", zei voorzitter Roger Vanden Stock toen we het hem vroegen.

Na drie matchen kunnen we al eerste staan

Roger Vanden Stock

Youri Tielemans lijkt er klaar voor, al zal hij moeten knokken voor een basisplaats. "Het worden mijn derde play-offs, ik heb genoeg ervaring om met die druk om te gaan", aldus Tielemans. "Weet je, we zullen er staan. Onze groep is er klaar voor. We gaan ons tien keer dubbel plooien."

En ook de voorzitter sprak strijdvaardige taal. "Ik ben tevreden met onze kalender. Na drie matchen kan de wereld er al helemaal anders uitzien. Als we zeven op negen pakken in die drie wedstrijden kunnen we zelfs al eerste staan, of gelijk met Brugge. De start wordt heel belangrijk", aldus Vanden Stock.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties