Dit is ons dreamteam van de reguliere competitie

Dit is ons dreamteam van de reguliere competitie
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De reguliere competitie zit er helemaal op, vrijdagavond begint play-off 1. Hoog tijd om een round-up te maken. Met een team van de reguliere competitie. Welke spelers toonden zich de beste dit seizoen?

Doel

In doel vonden we een viertal doelmannen echt sterk keepen dit seizoen. Uiteindelijk kozen we toch opnieuw voor Matz Sels, die het hele seizoen op niveau keepte. Dutoit (STVV) is een mooie tweede, Butelle kwam misschien net te weinig in actie om al op de bank plaats te nemen.

Verdediging

Met Christian Kabasele kiezen we misschien voor de beste (lees: meest constante) centrale verdediger van deze competitie, terwijl ook Abdou Diallo (Zulte Waregem) en Nana Asare (AA Gent) een fantastisch seizoen achter de rug hebben. Hen zien we allen terug in play-off 1.

Bjorn Engels moet het stellen met een plaatsje op de bank, om de simpele reden dat hij misschien gewoon te weinig speelminuten maakte om al aanspraak te maken op de basiself. Ook Thomas Foket krijgt een stekje op de bank.

Middenveld

De driehoek op het middenveld was misschien nog het minste voer voor discussie. Sofiane Hanni is dé man van KV Mechelen, Hans Vanaken is helemaal aan de oppervlakte gekomen bij Club Brugge - zeker na het vertrek van Vazquez - en Sven Kums werd niet zonder reden de Gouden Schoen. Net niet voor Defour en Pozuelo, de rustige krachten van hun teams.

Aanval

Op de flanken was het knokken voor verschillende spelers, maar Canesin en Dossevi halen het uiteindelijk toch nipt van Bailey en Trossard. Lior Refaelov liet veel zien de laatste weken, maar hij speelde bitter weinig. In de spits kozen we met Okaka en Diaby voor twee goalgetters, al kon het evengoed Leye of Cyriac zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties