Vanderhaeghe slaakt noodkreet: "Kunnen we nu alsjeblieft eens op voorsprong komen?"

Redactie
| 2 reacties
Vanderhaeghe slaakt noodkreet: "Kunnen we nu alsjeblieft eens op voorsprong komen?"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Oostende mikt op een Europees ticket. En... KRC Genk mikt op een Europees ticket. En laten beide elftallen nu morgenavond net tegenover elkaar staan. Yves Vanderhaeghe trekt alvast aan de alarmbel.

KV Oostende stond een tijdje aan de leiding in de Jupiler Pro League, maar de Kustboys maakten de voorbije maanden een vrije val in het klassement. Yves Vanderhaeghe weet hoe dat komt.

"Heel veel wedstrijden worden beslist door een doelpunt dat plots uit de lucht komt vallen", vertelt Vanderhaeghe in Het Laatste Nieuws. "En in ons geval is het telkens de tegenstander die scoort. We komen bijna altijd op achterstand."

18 keer op achterstand, vooral buitenshuis is statistiek treffend

En de coach heeft een punt. Niemand doet op dat vlak beter - of eigenlijk: slechter - dan KVO. De West-Vlamingen kwamen dit seizoen al achttien keer op achterstand. Vooral buitenshuis (twaalf keer, nvdr.) is de statistiek confronterend.

"We willen resultaatvoetbal spelen, maar op die manier is het moeilijk. Neem nu de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Club Brugge. Zonder die vroege achterstand hadden we een punt gepakt."

Zonder de vroege achterstand had KV Oostende tegen Club Brugge een punt gepakt

Yves Vanderhaeghe

Oostende heeft overigens geen al te beste herinneringen aan de wedstrijd bij KRC Genk uit de heenwedstrijd, maar trekt met hernieuwde moed naar de Cristal Arena. "Maar kunnen we nu alsjeblieft eens op voorsprong komen?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties