Vanhaezebrouck wil consequente arbitrage: "Refs moeten niet roteren in play-off 1"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 60 reacties
Vanhaezebrouck wil consequente arbitrage: "Refs moeten niet roteren in play-off 1"
Foto: © photonews

Een week nadat het dominante voetbal van AA Gent tegen Zulte Waregem geen zege opleverde, komt Hein Vanhaezebrouck nog eens terug op de arbitrage. Hij wil meer consequentie én de toppers in play-off 1.

Zo blijft het vreemd dat Delferrière, die door velen als de nummer één beschouwd wordt, vorig weekend geen match had. "In play-off 1 moet je niet gaan roteren met scheidsrechters. Er is een verschil tussen zij die er staan en zij die er nog niet helemaal zijn."

De oefenmeester van AA Gent haalde er twee voorbeelden bij. "De tegenstander probeerde tijd te winnen en bleef vaak liggen. Ze zorgden er zelfs voor dat er geen verzorging op het veld kwam. In Oostende-Club zag ik dat ook, maar daar greep de ref kordaat in."

In Oostende-Club trad de ref wel kordaat op tegen tijdrekken

"Verder kreeg De Ridder al snel een eerste verwittiging, maar toen hij daarna met gestrekt been doorging op Kums, volgde geen geel. Dat kan niet, dan ben je niet meer consequent met jezelf. In onze match op Brugge gebeurde dat wel goed. Refaelov kreeg toen al na vijf minuten geel."

Bekijk hieronder de mening van Vanhaezebrouck over de scheidsrechters. Opgelet, het laden van het filmpje kan enkele ogenblikken in beslag nemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties