Van Holsbeeck zet paars-wit op scherp: "Daarmee moeten we beginnen in play-off 1"

Redactie
| 7 reacties
Van Holsbeeck zet paars-wit op scherp: "Daarmee moeten we beginnen in play-off 1"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

"Gent en Club Brugge zijn regelmatiger geweest dan Anderlecht, dat klopt. Maar ik weet uit ondervinding dat de play-offs een totaal andere competitie is." Met die woorden was Herman Van Holsbeeck bij de start van de play-offs bijzonder vurig voor zijn team.

"In de eerste zes competities van de play-offs werden we vier keer kampioen en twee keer derdes. We hebben dus wel wat ervaring met het spelen van zo’n eindstrijd. Vanaf nu begint er een nieuwe competitie.", beseft hij in Stadion.

De eerste klip - Racing Genk - werd genomen, maar ook de komende wedstrijden moeten er punten worden gepakt. "We beginnen met 2 thuismatchen in de eerste drie matchen. Dan kunnen we al weten wat de ambities zullen zijn van Anderlecht in play-off 1. Normaal gezien moeten we 9 op 9 halen, of toch minstens 7 op 9 – anders wordt het moeilijk."

Als we geen kampioen worden, dan weet ik wat er op ons afkomt -

Herman Van Holsbeeck

"Sinds ik hier op Anderlecht ben hoor ik altijd dat Anderlecht kampioen moet worden. Als we het twee jaar op rij niet zouden worden, dan weet ik wat er op ons afkomt. Heel veel kritiek, alles wordt dan in vraag gesteld. Maar we gaan er staan en kampioen worden, je zal wel zien.”

“Het lijkt erop dat alles opnieuw slecht is bij ons. Dat is een situatie die we kennen en dat motiveert ons enkel meer. Ik denk dat iedereen, zowel de spelers als de staff als het bestuur, ervan overtuigd is dat het niveau in de play-offs hoger zal zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties