Karelis bekent: "Ik speel liever met een spits naast mij"
Sean Raab
| 0 reacties

Nikolaos Karelis (Racing Genk) draagt het offensief op zijn schouders, maar speelt liever in een systeem met twee aanvallers

Karelis bekent: "Ik speel liever met een spits naast mij"
Foto: © Photonews

Nikolaos Karelis draagt als speerpunt van de Genkse aanval het offensief op zijn schouders. Toch speelt de Griek liefst in een systeem met twee spitsen: "Ik ben het beste als ik iemand langs mij heb."

De 24-jarige aanvaller verkiest het om vooraan met twee te spelen: "Dan kan ik meer ruimte creëren", aldus Karelis. Tegen Anderlecht stond hij alleen in de spits: "Normaal krijg ik langs de flanken dan wat meer steun, maar dat was in die wedstrijd minder het geval. Dan is het uiteraard heel moeilijk eenzaam in de spits."

Vooruitblik Oostende

Genk neemt het in de volgende wedstrijd van de play-offs op tegen Oostende. Karelis onderschat Oostende niet, maar denkt dat Genk mentaal een voetje voor heeft: "Oostende is een sterke ploeg, maar ze zullen de vorige wedstrijd die we 4-1 thuis hebben gewonnen niet zijn vergeten. Psychologisch dat doet wel iets als een ploeg weet wie er baas is in eigen stadion", zegt de Griek.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties