Communicatie volgens Vanhaezebrouck: "Een ploeg vol doofstommen, zwakke huurlingen en een gebrek aan kwaliteit"

Maarten Pottie
| 16 reacties
Communicatie volgens Vanhaezebrouck: "Een ploeg vol doofstommen, zwakke huurlingen en een gebrek aan kwaliteit"
Foto: © Photonews

Hein Vanhaezebrouck pakte in 2015 drie persoonlijke prijzen als trainer. Ook voor de club AA Gent en de spelers was het een boerenjaar. In 2016 loopt het minder en de succescoach gaf zijn spelers al meermaals een stevige veeg uit de pan. Wij bundelden enkele van zijn opvallendste uitspraken.

Titel vergeten

De laatste keer dat zijn ploeg ervan langs kreeg was vrijdag in de aanloop naar de wedstrijd tegen KV Oostende. Vooral de sterkhouders kregen een wake-upcall. Hij zegt ook in zoveel woorden dat Gent de titel mag vergeten en al blij mag zijn met drie punten tegen de Kustboys. Dat kunt u hier nog eens herbekijken.

De huurlingen

Op 8 april liet Vanhaezebrouck ook de Gent-spelers, die niet bij de club spelen, weten wat hij van hen denkt. Haris Hajradinovic, Marko Poletanovic en Benito Raman zijn elders aan de slag. De trainer zei kurkdroog dat hij geen enkele miste omdat ze geen kampioenenniveau halen.

Doofstom

In februari hekelde Heintje het totale gebrek aan communicatie van zijn spelers. "Ik heb een doofstomme ploeg die je zou kunnen inschrijven in een doofstomme competitie", liet hij optekenen. Ze moesten allemaal een voorbeeld nemen aan Mbark Boussoufa, als die positief blijft in zijn communicatie.

Het krediet geraakt op

Rond dezelfde tijd dat hij zijn ploeg doofstom noemde, pakte hij zijn topspelers nog eens extra aan. Hij was tevreden over zijn invallers en liet de sterkhouders weten dat hun plaats op de helling stond als ze zo zwak bleven acteren. “Het is jammer voor zij die het in het verleden prima hebben gedaan, maar misschien moeten zij zich eens herbronnen en zoeken naar de redenen waarom ze te weinig in het stuk voorkomen”, aldus Vanhaezebrouck.

Geen 11 leeuwen

Na het 1-0-verlies van Gent in Brugge liet de 52-jarige coach het verschil tussen beide ploegen weten. Bij Gent waren er maar 7 of 8 op niveau. "Natuurlijk vervang je vooral de spelers waarvan je minder tevreden bent", gaf Vanhaezebrouck meteen ook een hint naar de spelers waarvan hij niet tevreden was. Zo moest hij geen namen noemen.

Geen rotatie

"Mijn uitgangspunt is: als je roteert, mag je niet inboeten aan kwaliteit", liet de Gentse trainer optekenen op 1 december. Geen speciale uitspraak zou je denken, maar Vanhaezebrouck roteerde niet en liet zo in een zin weten wat hij van zijn invallers dacht.

Simon en Dejaegere

Ook in oktober kreeg zijn bank er al van langs, maar specifiek Moses Simon en Brecht Dejaegere die mochten invallen tegen Oostende. Hij noemde ze dramatisch en zei dat het vijf na twaalf was voor het tweetal. "En tóch denken ze dat ze in de ploeg moeten staan", eindigde hij toen gefrustreerd.

Gebrek aan kwaliteit

De eerste keer dit seizoen dat Vanhaezebrouck zijn spelersgroep neerhaalde, eind juli na de wedstrijd tegen Westerlo. Benito Raman was het grootste slachtoffer en verdween de wedstrijd erna zelfs uit de selectie. "We hebben die match heel goed geanalyseerd en iedereen gewezen op hun gebrek aan kwaliteit", liet de trainer ook de rest van de ploeg er niet zomaar vanaf komen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties