Het transferlijstje van Anderlecht: twee pagina's aan versterkingen

Het transferlijstje van Anderlecht: twee pagina's aan versterkingen
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

De competitie is nu helemaal afgelopen, de transfercarrousel komt op gang. Belangrijk huiswerk ligt op de tafel van de clubs. Wij gingen na op welke posities de G5 versterking kunnen gebruiken. Vandaag bespreken we RSC Anderlecht.

En dat Herman Van Holsbeeck en de zijnen deze zomer huiswerk hebben, is nog licht uitgedrukt. Eerst en vooral zullen ze zich van heel wat balast moeten ontdoen. En daarnaast zullen er ook nog enkele grote uitgaande transfers te verrichten zijn. Dennis Praet is er zo eentje, maar ook Defour en Tielemans zijn nog niet zeker van blijven.

Blijven Defour en/of Tielemans?

Dat betekent dat het even afwachten wordt tot de hele kern kan samengesteld worden. Maar daarvoor moet er ook eerst een trainer gevonden worden. Want kopen zonder de visie van de nieuwe coach af te wachten is gevaarlijk. Dan loop je het risico spelers te kopen die - zoals Imoh Ezekiel - amper gebruikt worden.

Maar er zijn alvast posities die al snel kunnen ingevuld worden. Een rechtsback en een linksback moeten er sowieso bij. Anthony Vanden Borre komt misschien terug, maar daar kan momenteel nog niet op gerekend worden. Andy Najar wil niet meer als rechtsachter spelen en Rafael Galhardo kon tot nu toe geen indruk maken. Aan de andere kant is er absoluut geen stand in voor Ivan Obradovic, of het moet flankaanvaller Acheampong zijn.

Diepte zoekende aanvaller

Allemaal oplapmiddelen waar een ploeg als Anderlecht niet op kan teren. Ook een goeie uitvoetballende centrale verdediger, een centrale middenvelder en een vlotscorende spits zijn geen overbodige luxes. Ook op de flanken mag er nog het één en ander bij, want Dodi Lukebakio alleen de rechterflank toevertrouwen is misschien nog iets te veel gevraagd.

De creatieve middenvelder is wel al gearriveerd: Sofiane Hanni. Maar of zijn stijl past bij die van Stefano Okaka valt nog af te wachten. Hij is gewend van met een beweeglijke, diepte zoekende spits voor zich te spelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties