Op naar tweede titel op rij: wat moet Club Brugge doen of halen om opnieuw succesvol te zijn?

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 122 reacties
Op naar tweede titel op rij: wat moet Club Brugge doen of halen om opnieuw succesvol te zijn?
Foto: © photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

De competitie is nu helemaal afgelopen, de transfercarrousel komt op gang. Belangrijk huiswerk ligt op de tafel van de clubs. Wij gingen na op welke posities de G5 versterking kunnen gebruiken. Vandaag eindigen we met onze landskampioen: Club Brugge.

Club Brugge leeft vandaag nog steeds in een roes. Na elf jaar kon blauw-zwart de landstitel nog een keertje vieren. Maar zo'n gouden plak smaakt natuurlijk naar meer.

Dé taak: hou die kern bijeen!

De belangrijkste taak van Vincent Mannaert is dan ook de volgende: de huidige kern samenhouden! De manager is er alvast in geslaagd om de architect te overtuigen: Michel Preud'homme.

Op welke posities heeft Club Brugge onmiddellijke versterking nodig? Het antwoord is eigenlijk simpel: op geen enkele. Al kan een woelige transferzomer dat natuurlijk allemaal veranderen.

Hier en daar een back-up, denk ook eens aan Simons

Mannaert speurt alleszins naar een back-up voor Laurens De Bock. De linksback is eigenlijk de enige in de kern die géén concurrentie heeft. Boli Bolingoli kan je immers niet als een volwaardige pion voor die positie beschouwen.

"Ga maar op zoek naar een vervanger voor mezelf", dixit Timmy Simons. De aanvoerder doet er dan wel nog een seizoen bij, maar het is geen overbodige luxe om een opvolger nu al te laten warmlopen.

En vooral: vertrekt er nog iemand?

En dat is het eigenlijk zo'n beetje. Al zal Preud'homme een zogenaamde kans niet aan zich voorbij laten gaan. Verder lijkt enkel Thomas Meunier aanspraak te maken op een transfer.

Al zal een avontuur in de Champions League de Luxemburger misschien wel overtuigen. José Izquierdo lijkt nog een jaar in Brugge te blijven, terwijl ook Lior Refaelov niet op een transfer aast.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties