Wilmots komt nog eens terug op Fins gelijkspel: "Geen enkele speler gaat nu voluit"

Cédric De Volder
Cédric De Volder vanuit Genk
| 5 reacties
Wilmots komt nog eens terug op Fins gelijkspel: "Geen enkele speler gaat nu voluit"
Foto: © Photonews

België voetbalde afgelopen woensdag een karrenvracht aan kansen bijeen, maar verder dan een 1-1 tegen Finland kwamen de Rode Duivels niet. Marc Wilmots kwam nog eens terug op de aanvallende missers. "Want ik heb geen reden om me zorgen te maken."

Divock Origi, Michy Batshuayi en Christian Benteke slaagden er niet in de Finse doelman - ondanks talloze kansen - te verschalken. Het was wachten op Romelu Lukaku, die nota bene niet zou spelen.

"Maar toch ben ik blij met de prestatie van mijn aanvallende spelers tegen Finland", glimlacht Wilmots. "Tegen wat voor soort ploegen is het enorm lastig voetballen? Inderdaad, tegen een blok."

Het klopt dat Finland met z'n tienen achter de bal stond te voetballen. "En dan nog hebben we vijftien kansen gekregen. Terwijl dat heel moeilijk is. Ik heb dus geen reden om me zorgen te maken."

Ik heb ook vijf grote toernooien gespeeld en...

"Ik heb ook vijf grote toernooien gespeeld", besluit de selectieheer. "En geen enkele speler gaat in de wedstrijden voor een EK helemaal voluit. Ik vraag de jongens ook niet om hun leven te riskeren..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties