Datum: 20/08/2016 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Freethiel
Waasland-Beveren geeft opnieuw 2-0 voorsprong weg, ingevallen Verdier de held van de bezoekers

Waasland-Beveren had alles in eigen handen na goals van Schrijvers en Seck, maar Bjelica en ingevallen Verdier doen de boel kantelen

Waasland-Beveren geeft opnieuw 2-0 voorsprong weg, ingevallen Verdier de held van de bezoekers
Foto: © photonews

Waasland-Beveren had zijn eerste overwinning van het seizoen bijna beet. Het was in eigen huis de sterkste na alweer een bliksemstart, maar wist opnieuw de 2-0 voorsprong niet vast te houden. Bjelica en de ingevallen Verdier neutraliseerden de vroege goals van Schrijvers en Seck.

  • Michel meteen in de basis bij thuisploeg, Verdier op de bank bij KV Mechelen
  • Bliksemstart Waasland-Beveren via Schrijvers en Seck
  • Bjelica en Verdier doen het kantelen

Waasland-Beveren gaf vorige week een 2-0 voorsprong uit handen tegen Racing Genk. Stijn Vreven vond het jammer dat zijn ploeg weinig kansen afdwong en besliste daarom om Michel meteen in de basis te droppen.

Ook Demir (terug uit blessure) en Myny mochten starten in de plaats van Cools, De Schutter en Gano. Jankovic dropte dan weer Croizet in de basis ten gunste van Verdier: Kolovos werd de diepe man.

Bliksemstart

Na een kwartier stond het al opnieuw 2-0 voor Waasland-Beveren. Michel toonde meteen een paar keer zijn meerwaarde, Schrijvers zijn torinstinct. Een vrije trap van die laatste waaide binnen, want Moris en de hele Mechelse verdediging hadden een voorzet verwacht, een slimme move van Schrijvers.

Even later stond Ibrahima Seck bij een corner helemaal vrij aan de tweede paal. En die nieuw kapitein van de Waaslanders is allerminst de kleinste van de ploeg. Deze keer wel op een gemeten voorzet van Schrijvers. Match gespeeld na een kwartier? De Mechelse fans vreesden er al voor, al zijn die van de thuisploeg er nooit meteen gerust op.

De schicht en van 0 naar 2 spitsen

Mechelen maakte eigenlijk nooit aanspraak op een tegendoelpunt, want het modderde maar wat aan. Foute passing, snel balverlies en erg weinig diepgang in het spel. Dan maar van ver proberen, moet Aleksandar Bjelica gedacht hebben. Hij kapte naar zijn rechter en liet Goblet met verstomming achter: 2-1, match weer helemaal open en nog steeds maar een halfuur gespeeld.

Daarna had Malinwa het echter bijzonder moeilijk om nog door het stugge, hardwerkende blok van Waasland-Beveren te raken. Kolovos ging een keertje op Goblet af, maar werd wat uit zijn evenwicht gebracht. En zo kwamen er toch een paar wissels van Jankovic om meer stootkracht voorin te brengen: van 0 echte spitsen ging het met Veselinovic en Verdier naar 2.

Veel zoden bracht dat echter niet aan de dijk, al ging er wel iets meer dreiging uit van Malinwa. Het probeerde het combinerend, het probeerde het met de lange bal, maar niets werkte. Chen kwam nog goed weg met geel in de slotfase, in de absolute slotfase werd het dan toch nog 2-2 via de ingevallen Verdier. De bezoekende fans waren blij dat hun held het afmaakte, Stijn Vreven zag zijn troepen opnieuw punten verliezen na een 2-0 voorsprong.

Opstellingen

SK Beveren SK Beveren

  Speler G Beoordeel
Goblet Merveille   90' 5
Jans Laurent 90' 5
Buatu Jonathan 90' 5
Camacho Rudy   90' 8
Demir Erdin 90' 5
Vanzo Floriano 90' 5
Seck Ibrahima 90' 5
Michel Julian 63' 5
Cerigioni Alessandro 90' 5
Myny Olivier 66' 5
Schrijvers SiebeA 89' 5
  Bank G Beoordeel
Cools Jens 27' 5
Moren Valtteri 24' 5
Boljević Aleksandar 1'  
Ampomah Nana -  
Caufriez Maximiliano -  
De Schutter Niels -  
Henkinet Laurent -  

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Moris Anthony 90' -
El Messaoudi Ahmed 90' -
Cocalic Edin 90' -
Bjelica Aleksander  90' -
Rits Mats 90' -
Filipovic Zeljko A 46' -
Chen Xavier   90' -
Schouterden Nils A   90' -
Matthys Tim 59' -
Croizet Yohan   71' -
Kolovos Dimitris 90' -
  Bank G Beoordeel
Vitas Uros 44' -
Veselinovic Dalibor 31' -
Verdier Nicolas  19' -
Mees Miguel -  
Leal Arley Randal Enrique -  
De Witte Seth -  
Cobbaut Elias -  
Paulussen Laurens -  
Coosemans Colin -  
Claes Glenn -  
Herbeleef SK Beveren - KV Mechelen

Vooraf