Nicolas Verdier begon op de bank, coach Jankovic legt uit

Nicolas Verdier begon op de bank, coach Jankovic legt uit
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Eerlijk? We hebben de wenkbrauwen meermaals gefronst op de Freethiel. En met ons ook enkele concullega's. Nicolas Verdier scoorde uiteindelijk het doelpunt van het puntje, maar hij mocht pas invallen na 70 minuten. Coach Jankovic legt uit waarom.

KV Mechelen begon zonder echte diepe spits aan het treffen met Waasland-Beveren. Kolovos werd het diepst uitgespeeld, maar dat is meer een man die gewend is als schaduwspits te acteren. Croizet stond achter hem als aanvallende middenvelder.

Na een uur stond Malinwa nog in het krijt bij de Waaslanders, dus bracht hij Veselinovic tussen de lijnen. Pas tien minuten later bracht hij ook Verdier tussen de lijnen, met de gekende gevolgen.

Jankovic: "Het was een tactische keuze"

Vorige week was Verdier nogal boos op Jankovic bij zijn wissel, maar daar had het bankzittersstatuut niets mee te maken: "Het was een tactische keuze", aldus de oefenmeester van Malinwa.

"Ik wist dat er tegen Waasland-Beveren weinig ruimte zou zijn en met Kolovos wilde ik meer tussen de linies gaan voetballen. Op het einde rekende ik op de snelheid van Verdier, dat hij toch nog kon scoren is mooi. Het was een punt op mentaliteit eerder dan op kwaliteit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties