Datum: 30/11/2016 20:00
Competitie: Beker van België
Speeldag: 1/8 Finales
Stadion: Freethiel
Kunstschaatsers Samatta en Ndidi wissen op de ijspiste van Waasland-Beveren de 6-0-blamage uit
Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Beveren
| 0 reacties

Racing Genk verzekert zich van een plaats bij de laatste acht in de Croky Cup

Kunstschaatsers Samatta en Ndidi wissen op de ijspiste van Waasland-Beveren de 6-0-blamage uit
Foto: © photonews

Racing Genk heeft de crisis met dank aan een plaats bij de laatste acht in de Croky Cup (even) verdreven. Op de ijsbaan van Waasland-Beveren kwamen de Limburgers nooit in de problemen. Ook de uitbalans oogt zo plots wat minder dramatisch.

De vriestemperaturen teisterden het veld van de Freethiel. Met man en macht probeerde een tiental stewards in het midden van het veld een gladde plek ijsvrij te maken. Pas tien minuten voor de aftrap besliste scheidsrechter Sebastien Delferière dat de warmteblazers voldoende hun nut bewezen.

Curling met Trossard

Bij Genk, dat met drie nieuwe jongens aan de aftrap verscheen ten opzichte van de 6-0-pandoering in Oostende, keken we in de eerste plaats uit naar de reactie van Leon Bailey. De gecontesteerde Jamaicaan opende vinnig en ging al vroeg twee keer gevaarlijk zijn kans, maar de winger gleed ook enkele malen uit.

Leandro Trossard, een van de drie nieuwkomers bij de Limburgers, had wel zijn schaatsen aangetrokken. Op het kwartier veinsde de vervanger van Thomas Buffel een schot, om het leer vervolgens als een volleerde beoefenaar van het curling tot bij Ally Samatta te schuiven. De Tanzaniaan bedankte met de 0-1.

"Wij willen Vreven terug"

Genk bleef ook na de vroege voorsprong domineren, de thuisploeg dreigde met schuchtere pogingen van Olivier Myny, die al vroeg Aleksandar Boljevic verving, en Ibrahima Seck. Pas met de kantwissel in zicht volgde concreet Bevers gevaar. Trossard liet zich de bal afsnoepen door Laurent Jans. Rudy Camacho kon onvoldoende knikken om de voorzet in doel te koppen.

Een minuut later was het aan de overzijde wel prijs. In de kluts ging Samatta zijn kans. Zijn ex-teammaat Laszlo Köteles schoot veel te traag uit de startblokken om de 0-2 te voorkomen. "Ik wil zo snel mogelijk de twaalfde man achter ons hebben", verkondigde Cedomir Janevski in het W-B Magazine (zie foto). Maar "Wij willen Vreven terug" galmde op het rustsignaal door de Freethiel.

Kunststukje Pozuelo

Nadat de Beverse materiaalman nog eens met zijn ijsdweilmachine over de piste ging, rook alweer Samatta zijn kans. De centrumspits joeg het leer deze keer rakelings over de dwarsligger. Het Genkse speerpunt ging tevergeefs op zoek naar zijn derde van de avond. Die zou pas in het slot volgen. Alejandro Pozuelo zonderde op magistrale wijze Wilfred Ndidi af, die voor 0-3 zorgde. Zinho Gano redde de eer: 1-3.

IJsmeester Peter Maes staat zo weer wat steviger in zijn schaatsen. Voor Waasland-Beveren breekt een bijzonder zwaar tweeluik aan met duels tegen leider Zulte Waregem en alweer... Racing Genk.

Opstellingen

SK Beveren SK Beveren

  Speler G Beoordeel
Köteles Laszlo 90' -
Jans Laurent 90' -
Moren Valtteri 90' -
Camacho Rudy 90' -
Demir Erdin 90' -
Seck Ibrahima 90' -
Michel Julian 90' -
Schrijvers Siebe 90' -
Ampomah Nana 46' -
Schwartz Ronnie 76' -
Boljević Aleksandar 11' -
  Bank G Beoordeel
Myny Olivier 79' -
Marquet François 44' -
Gano Zinho 14' -
Buatu Jonathan -  
Van Dooren Senne -  
Janssens Mathias -  
Cools Jens -  

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Bizot Marco 90' -
Castagne Timothy 90' -
Colley Omar 90' -
Dewaest Sebastien 90' -
Walsh Sandy 90' -
Ndidi Onyinye Wilfred 90' -
Heynen Bryan 90' -
Pozuelo Melero Alejandro A 83' -
Bailey Leon 90' -
Samatta Mbwana Ally ⚽ ⚽ 90' -
Trossard Leandro A 90' -
  Bank G Beoordeel
Susic Tino 7'  
Karelis Nikolaos -  
Wouters Dries -  
Jackers Nordin -  
Brabec Jakub -  
Kumordzi Bernard Yao -  
Buffel Thomas -  
Herbeleef SK Beveren - KRC Genk

Vooraf