Reactie Peter Maes lovend over zijn drie nieuwe jongens: "Daarom gaat een coach wel eens een gevecht aan met zijn spelers"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 3 reacties
Peter Maes lovend over zijn drie nieuwe jongens: "Daarom gaat een coach wel eens een gevecht aan met zijn spelers"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Peter Maes was woensdag na de bekertriomf op de Freethiel een tevreden man. De Genkse T1 zag zijn troepen niet alleen sterk uit de startblokken schieten, ook de drie nieuwkomers in de basis - Trossard, Dewaest en Walsh - brachten het er prima vanaf.

Na de 1-3-zege bij Waasland-Beveren ging Maes dan ook in op de individuele prestaties van dit drietal. "Dewaest deed het degelijk tot goed. En Walsh kwam niet in de problemen. Hier zit een tevreden coach", reageerde de Limburgse oefenmeester.

Ik wil Trossard bij Genk zien groeien als een onderdeel van het team

Op de partij van Trossard, die vooral een sterke eerste helft speelde met een prachtige assist voor de 0-1 van Ally Samatta, ging Maes dieper in. "Trossard liet een zeer gretige indruk na ten dienste van de ploeg", aldus de Genk-trainer. "En dat zowel in balbezit als balverlies. Die groeimarge wil ik van hem zien."

"De Trossard die we leerden kennen bij Oud-Heverlee Leuven, voetbalde nog iets meer vanuit het moment. In de toekomst wil ik hem bij Genk zien groeien als onderdeel van het team. Een coach gaat wel eens in gevecht met zijn spelers, om ervoor te zorgen dat wat erin zit, er ook uit komt. Bij Trossard was dit tegen W-Beveren een aanzet daartoe", vond Maes.

Ook in balverlies, hier in duel met 'oude bekende' Siebe Schrijvers, deed Trossard zijn werk
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties