Moeten de fans van Charleroi, Standard en anderen bij incidenten strenger gestraft worden? Zo denken jullie erover

Redactie
| 5 reacties
Moeten de fans van Charleroi, Standard en anderen bij incidenten strenger gestraft worden? Zo denken jullie erover
Foto: © photonews

Dit weekend was het weer hommeles in Charleroi - Standard. En er wordt ook opnieuw naar de fans gekeken, die zich toch zo vaak misdragen volgens criticasters. Of wordt er overdreven? Dat was de insteek van ons wekelijks debat.

In onze stemming die we hielden op Facebook vonden de meeste lezers dat de huidige reglementering voor stadionverboden en dergelijke volstaat. Een grote groep vond dan weer dat men flexibeler moet zijn voor de voetbalfan, een minderheid oordeelde dat het nog wat strenger mag.

"Voetbal moet een feest blijven in veilige omstandigheden", lazen we veelvuldig in de reacties. Zo willen oudere supporters zonder schrik hun kinderen meenemen naar een stadion. Agressie moet er dan ook uit om de jonge supporter aan te spreken.

Geen nultolerantie

Een nultolerantie toepassen vinden velen dan weer de foute oplossing. Zo wordt een hele aanhang gestraft, terwijl slechts enkelingen voor de problemen zorgen, klinkt het. De oplossing die Standard toepast door tot de winterstop geen fans mee te nemen op verplaatsing, is volgens sommigen dan ook een fout signaal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties