Deschacht verdedigt zich voor Kansspelcommissie: "Sinds 2009 niks meer"

Redactie
| 42 reacties
Deschacht verdedigt zich voor Kansspelcommissie: "Sinds 2009 niks meer"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Olivier Deschacht is vandaag voor de Kansspelcommissie verschenen. Daarbij moest hij zich verantwoorden voor de gokactiviteiten vanaf zijn account. Op die account werden de voorbije zeven jaar 2.622 weddenschappen genoteerd bij Unibet. "Ik heb sinds 2009 niet meer gegokt", verdedigde Deschacht zich.

Het was advocaat Luc Deleu die voor Deschacht sprak. "Ik heb zelf niet gegokt, dat doe ik al sinds 2009 niet meer", las Deleu de verklaring van Deschacht af. "In 2009 verliet Deschacht zijn ouderlijk huis en sindsdien maakte hij geen gebruik meer van die account."

Deschacht hield steeds vol dat zijn broer, Xavier, met de account aan de slag ging. Deschacht was zelf aanwezig, maar liet zich niet zien aan de pers. "De wet die zegt dat voetballers niet mogen gokken op wedstrijden waar ze zelf invloed op hebben, bestaat pas sinds 2010", verdedigde Deleu verder.

De Kansspelcommissie velt later een oordeel. Deschacht riskeert een fikse geldboete. Bij een veroordeling is het aan de Belgische Voetbalbond om in actie te komen, in het slechtste geval riskeert Deschacht geschrapt te worden als profvoetballer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties