Gentse reus is de nieuwe 'Doelman van het Jaar'

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 23 reacties
Gentse reus is de nieuwe 'Doelman van het Jaar'
Foto: © photonews

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Lovre Kalinic blijft de awards aan elkaar rijgen. Na de Speler van het Seizoen volgens de Gentse achterban, sleept hij nu ook de prijs voor Doelman van het Jaar in de wacht op het Gala van de Profvoetballer van het Jaar.

Kalinic maakte na zijn overgang meteen indruk door zijn moderne manier van keepen. Hij schuwt de risico’s niet en ontlast zijn verdediging door veel en ver uit zijn doel te komen. Op het foutje tegen Eupen na pakte hij heel wat punten voor de Buffalo’s.

Indruk maken

Ook in de play-offs kregen we een indrukwekkende Kalinic te zien. Vooral in de thuiswedstrijden tegen Club Brugge –waar Gent al snel met tien man kwam te staan- en Zulte Waregem hield hij zijn team meermaals weg.

Opvallend was dat van de top drie niemand een volledig seizoen in actie kwam in onze competitie. Ryan en Kalinic waren wintertransfers, Boeckx kwam ook pas vlak voor de winterstop tussen de palen bij Anderlecht.

Colin Coosemans was de belangrijkste afwezige in die top drie. Hij eindigde als vijfde, na Club-doelman Ludovic Butelle. Het nadeel van bij een kleinere ploeg te spelen én net play-off 1 te missen wellicht.

De top 5 bij de doelmannen:

1. Lovre Kalinic 740
2. Frank Boeckx 476
3. Mathew Ryan 334
4. Ludovic Butelle 289
5. Colin Coosemans 241

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties