Het rapport van KV Mechelen, mét deze vakantietaken voor het nieuwe seizoen

Het rapport van KV Mechelen, mét deze vakantietaken voor het nieuwe seizoen
Foto: © photonews

Een lang seizoen in de Jupiler Pro League is ten einde. Binnenkort beginnen sommige teams alweer te trainen met oog op het nieuwe seizoen. Wat kregen de teams op hun rapport en welke vakantietaken moeten ze maken om volgend jaar nóg beter te doen? Een analyse per ploeg, met vandaag KV Mechelen.

Het rapport: geslaagd, zonder kers op de taart

Als we verder gaan op de resultaten, dan mogen we stellen dat KV Mechelen - net als Genk bijvoorbeeld - een seizoen van net niet achter de rug heeft. Nét geen play-off 1, ook opnieuw geen bekeravontuur dat lang duurde (met een finale tussen Zulte Waregem en KV Oostende had ook dat een droom kunnen zijn).

Toch moeten we spreken van een geslaagd seizoen. Mechelen haalde nooit meer punten uit een reguliere competitie met 30 wedstrijden en deed tot de laatste wedstrijd mee voor de top-6. Bovendien liet het in eigen huis opnieuw de Hel van Malinwa heropleven én het voetbal onder Yannick Ferrera was bijwijlen op play-off-1-niveau.

Vakantiewerk: winger en spits

Yannick Ferrera krijgt deze zomer in tegenstelling tot vorig seizoen bij Standard wél de kans om een voorbereiding te starten met een goed gevoel én met een ploeg die vertrouwen in hem heeft. Bovendien heeft de oefenmeester van Malinwa al duidelijk aangegeven wie hij er allemaal bij wil Achter de Kazerne.

Met Rherras werd alvast een aanvallende back gevonden die zowel links als rechts uit de voeten kan, zo willen ze er bij Mechelen graag nog eentje extra bij. Ook een vlotscorende spits staat op het verlanglijstje. Een winger met diepgang mag ook altijd, verder wordt het afwachten wat er in een aantal dossiers (Vanlerberghe, Rits) al dan niet uitgaand nog te gebeuren staat om eventuele back-ups te voorzien. Ook Schoofs staat wat dat betreft op het verlanglijstje.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties