Hoe Hazard zo lang gespaard bleef van zware blessures? "Hij is de verdedigers altijd een stapje voor"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 0 reacties
Hoe Hazard zo lang gespaard bleef van zware blessures? "Hij is de verdedigers altijd een stapje voor"
Foto: © photonews

Eden Hazard werd maandag met succes geopereerd, maar zal sowieso het begin van volgend seizoen moeten missen. Opvallend genoeg is het pas de eerste keer in zijn tienjarige carrière dat de dribbelkont zo lang aan de kant zit. Sportdokter Chris Goossens weet precies waarom dat zo is.

In de Premier League is Eden Hazard steevast een van de spelers waar de meeste fouten op worden gemaakt. Toch bleef hij de voorbije tien jaar - op enkele kleine kwaaltjes na - gespaard van maandenlang blessureleed. Sportdokter Chris Goossens geeft daarvoor drie grote redenen, te beginnen met zijn typerende dribbelstijl.

"Hazard is de verdedigers altijd een stapje voor. Hij denkt en voelt twee tienden van een seconde sneller dan de rest - op dat gebied kan je hem vergelijken met Lionel Messi of Cristiano Ronaldo - waardoor hij het gevaar ziet aankomen en ze hem nooit vol raken. Hij wordt in de meeste gevallen slechts aangetikt, hoewel de tackle op zich wel gevaarlijk is," vertelt Goossens aan Het Laatste Nieuws.

Hazard ligt wel heel vaak tegen de mat, maar de grootste blessures worden voorkomen omdat ze hem nooit volledig meenemen in de beweging

Verder is ook zijn levensstijl een bepalende factor. "Het lichaam van Hazard is gebouwd om aan topsport te doen. Hij is het prototype van een sporter die telkens zware inspanningen kan leveren of stoten kan incasseren," gaat de sportarts verder.

"Hazard is een familieman die je niet in een of andere discotheek ziet opduiken. Hij gunt zijn lichaam voldoende rust en herstel, wat nodig is om alle zware trainingen of matchen te verteren. Een soort van blessurepreventie: door voldoende te rusten is het lichaam fris, waardoor het ook meer aankan." Goossens gaf tenslotte nog mee dat dit soort blessure 100% hersteld en dat Hazard er in de toekomst geen last meer van zal ondervinden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties