Het rapport van KV Oostende: Coucke mag apetrots zijn, dit heeft de club nodig om ook Europees iets te laten zien

Aernout Van Lindt Cédric De Volder
Aernout Van Lindt en Cédric De Volder
| 15 reacties
Het rapport van KV Oostende: Coucke mag apetrots zijn, dit heeft de club nodig om ook Europees iets te laten zien
Foto: © Photonews

Volg KV Oostende nu via WhatsApp!

Een lang seizoen in de Jupiler Pro League is ten einde. Binnenkort beginnen sommige teams alweer te trainen met oog op het nieuwe seizoen. Wat kregen de teams op hun rapport en welke vakantietaken moeten ze maken om volgend jaar nóg beter te doen? Een analyse per ploeg, met vandaag KV Oostende.

Het rapport: grote onderscheiding

Het leek even op een sisser te gaan aflopen, het seizoen van KV Oostende. Goed voetbal? Dat zagen we het hele seizoen door, maar rondom Nieuwjaar was er opnieuw een serieus dipje. De bekerfinale ging verloren en in play-off 1 leek Europees voetbal ook plots een verre droom te worden.

Naar Slovenië zal het volgend seizoen niet gaan (beide teams zijn waarschijnlijk geen reekshoofd in de voorrondes van de Europa League), maar de Kustboys maakten alles in extremis helemaal goed. Mét een ticket voor Europa dus, wat echt wel alles goedmaakt. Meer zelfs: op een aantrekkelijke manier naar de vierde plaats gegaan? Je moet het maar doen, knap!

Vakantiewerk: doelman en spits

Enig probleem: Oostende moet er nu half juli al staan voor een eerste Europese voorronde. Marc Coucke zal ook daar geen mal figuur willen slaan en dus zo snel mogelijk versterkingen willen binnenhalen. Met Nicolas Lombaerts hebben ze overigens al een grote vis binnen. Dimata vertrekt binnenkort, dat verlies zal moeten opgevangen worden.

Verder ziet de toekomst er echter vrij goed uit: Oostende heeft een stevig weireldploegsje en kan hier en daar ook tegen een stootje. Elke mogelijke vertrekker (zelfs Anderlecht wil komen shoppen aan de Belgische Kust) zal moeten worden opgevangen, maar in defensief opzicht zit het meer dan snor - al is een back-up op linksachter zeker geen overbodige luxe.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties