STVV wil nieuwe Zuidtribune zetten, maar... "Realistisch gezien nog meer dan een jaar"

Redactie
| 8 reacties
STVV wil nieuwe Zuidtribune zetten, maar... "Realistisch gezien nog meer dan een jaar"
Foto: © photonews

Volg STVV nu via WhatsApp!

STVV is van plan om een nieuwe tribune Zuid te zetten met 2.000 plaatsen voor de supporters, een kinderopvang en extra kantoren. Het grote probleem is dat de bouwvergunning erg lang op zich laat wachten.

Roland Duchâtelet hoopt nochtans dit jaar al te starten met de vernieuwing van Stayen, maar dat zal niet zo simpel zijn. "Zolang deze goedkeuring er niet is en het openbaar onderzoek niet is afgerond, kan geen vergunning voor de bouw van een nieuwe tribune worden afgeleverd. Realistisch gezien zal het zeker nog meer dan een jaar duren voor een bouwvergunning afgeleverd kan worden”, zei Pascal Vossius, schepen voor Ruimtelijke Ordening, op een sportdebat van Het Belang van Limburg.

Voorzitter Marieke Höfte stelde dat het slechts een kwestie van tijd is en dat er ongeveer zes maanden zullen zitten tussen de eerste steen en het afgewerkte product. De nieuwe tribune, met maar 100 zitplaatsen, moet in totaal plaats bieden aan 2.000 supporters. Op die manier kunnen vele STVV-fans voor de thuismatchen weer naar de oude zuidkant verhuizen, die de voorbije seizoenen voor de bezoekers was.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties