Exodus bij jeugd Anderlecht gaat verder: opnieuw jonkie vertrokken

Exodus bij jeugd Anderlecht gaat verder: opnieuw jonkie vertrokken
Foto: © photonews

We gaven het twee weken geleden al aan: Anderlecht heeft het geweer van schouder veranderd wat betreft zijn jeugdwerking. Grote contracten? Dat zit er niet meer in. Al heeft dat ook wel zijn gevolgen, nu zijn al vijf spelers vertrokken.

Ook Andi Koshi is namelijk vertrokken bij de jeugdopleiding van Anderlecht. De 16-jarige verdedigende middenvelder trekt volgens Eindhovens Dagblad naar PSV, net als Max Delanghe eerder deed.

Het is niet nieuw dat Herman Van Holsbeeck duidelijkheid heeft gegeven in de zaak rondom jeugdig talent. Spelers als Tielemans en Dendoncker - die kwaliteit, mentaliteit en karakter hebben én uit het goede hout zijn gesneden - krijgen absolute voorrang.

Vijfde in de rij

Voor anderen - waar die combinatie niet altijd zo goed zit - worden geen grote contracten meer aangeboden om ze toch maar te houden. Dat gaven we HIER al exclusief mee.

Het heeft wel zijn gevolgen. Na Raskin (Gent), Luvovadio (Gent), Patoulidis (Standard) en Delanghe (PSV) is er nu dus nog een vijfde speler vertrokken. Ook hij zal vermoedelijk bij de U17 van PSV worden klaargestoomd voor een verdere carrière.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties