Nieuwe Antwerp-winger brandt van ambitie: "Ik droom van het allerhoogste, het is tijd om te ontploffen"
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 1 reacties

Nieuwe Antwerp-winger brandt van ambitie

Nieuwe Antwerp-winger brandt van ambitie: "Ik droom van het allerhoogste, het is tijd om te ontploffen"

Met Romain Habran haalde Antwerp deze winter een 23-jarige winger voor anderhalf seizoen naar de Bosuil. Door zijn uitspraken doet de vleugelaanvaller alvast het beste verhopen.

Voorlopig is de Franse jeugdinternational die op zijn negentiende een profcontract tekende bij Paris Saint-Germain nog een grote onbekende. En dus stelt Habran zich in Het Nieuwsblad even voor. "Met wie je me kan vergelijken? Ik ben snel en technisch en heb een goede voorzet. Misschien dat ik ergens het midden houd tussen Ribéry, Walcott en Payet", klinkt het veelbelovend.

De afgelopen jaren liep de carrière van Habran niet zoals gepland. "Bepaalde keuzes in mijn carrière hebben me afgeremd. Ik wilde veel spelen en koos daarom in 2015 voor de Ligue 2. Ik dacht zo sneller te kunnen groeien. Maar ik speelde niet veel bij Sochaux en heb daar een mentale tik gekregen. Ik had beter gekozen voor een club in de Ligue 1, waar ik rustig kon groeien. Waarom ik niet speelde? Kijk, veel voetballers leggen de schuld al te makkelijk bij de coach. Maar soms is er ook iets mis bij de spelers. We zien niet altijd wat de coach vraagt en weten het vaak beter."

Batubinsika als voorbeeld

Bij de Great Old wil Habran zijn loopbaan nu volledig lanceren. "Ik droom van het allerhoogste. Ik ben nu 23 jaar. Het is tijd om te ontploffen. Dat Dylan (Batubinsika, red.) het hier zo goed doet, geeft me vertrouwen dat ook ik hier kan slagen. Hij speelt niet op dezelfde positie, maar dat een vriend hier goed presteert en gerespecteerd wordt in de kleedkamer, maakt het voor mij makkelijker."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties