Vooruitblik op play-off 1: Anderlecht, toch nog een uitdager voor Club? Het kan, maar...

Vooruitblik op play-off 1: Anderlecht, toch nog een uitdager voor Club? Het kan, maar...
Foto: © photonews

De play-offs staan eindelijk voor de deur. In aanloop naar de allesbepalende play-off 1, belichten we elk team. Met de voltallige G5 in play-off 1 verwachten we alvast vuurwerk. Vandaag nemen we Anderlecht onder de loep.

Anderlecht kent het moeilijkste seizoen van de laatste decennia. Het spel was niet goed en de resultaten - zeker in de toppers - bleven ook uit. Maar de laatste weken waait er een nieuwe wind en er is ook duidelijkheid gekomen aan de top... Een voorteken om de meest onverwachte titel ooit te pakken?

Sleutelspelers

We gaan direct met de deur in huis vallen: als Teodorczyk de lijn van de laatste weken doortrekt, heeft Anderlecht nog een waterkans om Brugge bij te halen. Het is één van de enigen met genoeg scorend vermogen om zijn team in een moeilijke wedstrijd over de streep te trekken.

Daarnaast is het verrassend dat jongens als Lokonga een belangrijke rol zullen hebben. Zeker in de twee eerste matchen waarin hij hoogstwaarschijnlijk Trebel moet vervangen. En Leander Dendoncker zal in de verdediging toch een ander gelaat moeten laten zien. 

Sven Kums mag ook uit zijn pijp komen, want hij zal toch de dirigent moeten worden waarvoor hij gehaald is. En dan is het afwachten of een Bruno of Saelemaekers de rechtsachterpositie kunnen invullen.

Pijnpunten

't Is hiervoor al wat aan bod gekomen: de kern van Anderlecht is bijzonder smal. Eén bijkomende blessure op het middenveld of centraal in de verdediging en er staat geen alternatief meer klaar. Josué Sa zal misschien nog meer moeten spelen dan hij eerst dacht... Het scorend vermogen is ook niet al te groot. Vanuit het middenveld en de flanken komt er amper iets. Morioka zal dus ook zijn statistieken mogen blijven opsmukken.

Verwachting

We zien Anderlecht wel plaats 2 vasthouden, maar Club echt onder druk zetten? Dat weten we misschien al na speeldag één... Paars-wit kan zich in de eerste drie matchen geen misstap permitteren. Als ze Gent, Charleroi en Brugge zonder enige kleerscheur doorkomen... Wel, dan willen we nog eens over de titel praten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties